Jurnalist britanic expulzat de regimul de la Kremlin ca represalii pentru ”discriminarea” ziariștilor ruși de către Marea Britanie

Vineri, 13 August 2021, ora 17:461728 citiri
Jurnalist britanic expulzat de regimul de la Kremlin ca represalii pentru ”discriminarea” ziariștilor ruși de către Marea Britanie
”Sarah Rainsford pleacă acasă” FOTO Facebook / Sarah Rainsford

Oficialii ruși i-au cerut vineri, 13 august, unei corespondente a postului britanic BBC în Rusia, Sarah Rainsford, să părăsească această ţară până la sfârşitul lunii august.

Decizia este luată ca represalii faţă de ceea ce Moscova consideră a fi discriminarea jurnaliştilor ruşi care lucrează în Marea Britanie, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit postului rus Rossiya-24, autorităţile ruse au decis să nu-i reînnoiască jurnalistei britanice acreditarea care expiră luna aceasta, când de asemenea lui Sarah Rainsford îi expiră şi viza în Rusia.

''Sarah Rainsford pleacă acasă. Conform experţilor noştri, acestei corespondente a biroului BBC de la Moscova nu i se va prelungi viza, pentru că Marea Britanie, în sfera mediatică, a încălcat toate liniile noastre roşii. Expulzarea lui Sarah Rainsford este răspunsul nostru simetric'', a relatat Rossiya-24.

Postul BBC nu a dorit deocamdată să comenteze acest anunţ. Expulzarea jurnalistei a fost confirmată evaziv şi de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. ''Reprezentanţi ai BBC au fost recent la Ministerul de Externe, li s-a explicat tot, aşadar ei pot povesti tot'', a declarat Zaharova, care a vorbit şi despre ''umilinţe'' cu vizele la care au fost supuşi corespondenţi ruşi în Marea Britanie.