Julian Assange se va lasa arestat vineri, dar cu o conditie

Joi, 04 Februarie 2016, ora 08:35
7262 citiri
Julian Assange se va lasa arestat vineri, dar cu o conditie
Foto: Hepta.ro

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a transmis ca va parasi cladirea ambasadei Ecuadorului de la Londra, vineri la pranz, daca, in urma cercetatorilor, ONU decide ca retinerea sa nu este ilegala.

Acesta a punctat ca va fi de acord sa fie arestat vineri dupa ce va parasi cladirea in care sta de trei ani si jumatate, daca raportul investigatiei ONU nu ii va da dreptate, relateaza The Guardian.

Julian Assange, interogat la Londra: Ecuadorul a incheiat o intelegere cu Suedia

Comisia ONU urmeaza sa ofere, vineri dimineata, o decizie in acest caz. Este ultima forma prin care Julian Assange, care nu poate iesi din ambasada fara a fi arestat de politia britanica si extradat imediat in Suedia, poate sa demonstreze ca o eventuala retinere ar fi ilegala si arbitrara.

"Daca ONU anunta ca am pierdut cazul impotriva Marii Britanii si Suediei, voi iesi din ambasada vineri la pranz si voi accepta sa fiu arestat de politia britanica, pentru ca nu mai am nicio cale de atac", a scris Assange pe Twitter.

"Dar daca totusi castig si se recunoaste faptul partile au actionat impotriva mea in mod ilegal, astept sa-mi fie restituit imediat pasaportul si sa se puna capat oricarei noi tentative de arestare a mea", a adaugat fondatorul WikiLeaks.

Nu merge Assange sa fie anchetat, vin procurorii la Londra: Ce spune fondatorul WikiLeaks

Julian Assange locuieste in ambasada din iunie 2012, dupa ce autoritatile suedeze au cerut extradarea sa. El nu a fost acuzat de nicio infractiune, dar i s-a cerut sa se prezinte la un interogatoriu in Suedia in legatura cu doua plangeri de agresiune sexuala depuse de doua femei impotriva sa.

Vizat de un mandat de arestare european, refuza sa se apere in Suedia de teama ca ar putea fi extradat in SUA, unde i s-ar putea reprosa publicarea de catre WikiLeaks a 500.000 de documente top secret cu privire la Irak si Siria si 250.000 de documente diplomatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Julian Assange arestare, #Julian Assange ONU, #Julian Assange amabasada Ecuador , #Wikileaks