Actuali şi foşti angajaţi ai lui Jeff Bezos susţin că firma lui „abundă de sexism” şi nu e preocupată de siguranţă

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 11:53
4199 citiri
Actuali şi foşti angajaţi ai lui Jeff Bezos susţin că firma lui „abundă de sexism” şi nu e preocupată de siguranţă
Jeff Bezos, acuzații dure cu privire la cultura din firma sa FOTO Hepta

Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, compania deţinută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, au acuzat firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” şi preferă „viteza ameţitoare” în locul siguranţei, citează The Guardian.

O scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă şefă de comunicare cu angajaţii la Blue Origin, şi 20 de actuali şi foşti angajaţi arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” şi că trebuie să se schimbe.

Scrisoarea, apărută pe forumului Lioness, susţine: „Diferenţele de gen în forţa de muncă sunt obişnuite în industria spaţială, dar la Blue Origin ele se manifestă şi într-un model anume de sexism. Este cunoscut că mai mulţi lideri s-au comportat în mod constant inadecvat cu femeile”.

În document este precizat şi că un reprezentant al conducerii a fost raportat de mai multe ori pentru hărţuire sexuală şi că noile angajate au fost avertizate să stea departe de un alt director, care ar fi hărţuit de asemenea o colegă.

Angajaţii companiei sunt „în majoritate bărbaţi” şi „predominant albi”.

Un purtător de cuvânt al Blue Origin a spus că firma „nu tolerează discriminarea şi hărţuirea de nicun fel”.

„Oferim numeroase căi angajaţilor, inclusiv o linie telefonică disponibilă 24/7, şi vom ancheta imediat orice nouă acuzaţie de comportament neadecvat”.

Legat de siguranţă, în scrisoare este specificat: „Care sunt slăbiciunile unei organizaţii a cărei misiuni declarate este să ofere umanităţii un viitor mai bun, dar abundă de sexism? Defectele Blue Origin se întind departe, din păcate”.

Potrivit scrisorii, femeile din companie şi-au exprimat îngrijorarea legat de siguranţa rachetei New Shepard, dar au fost „excluse permanent”. În luna iulie, Bezos şi trei persoane alese de el au întreprins un sbor suborbital - ajungând la marginea spaţiului - care a durat 11 minute. Bezos a descris experienţa ca „cea mai frumoasă zi” din viaţa sa.

În scrisoare este subliniat că Blue Origin a prioritizat viteza faţă de siguranţă.

Federal Aviation Administration din SUA a transmis anterior că ia în serios orice afirmaţie legat de siguranţă şi că agenţia analizează informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Blue Origin a spus că Abrams a fost concediată în urmă cu doi ani după ce a primit mai multe avertismente privind probleme legat de reglementări federale de control al exportului.

Abrams a declarat pentru CBS News, care a scris iniţial despre acuzaţii, că nu a primit vreodată un avertisment privitor la probleme de control al exportului.

Blue Origin a adăugat că „New Shepard este cel mai sigur vehicul spaţial conceput şi construit vreodată”.

În scrisoare se arată că o echipă a Blue Origin din 2018 a înregistrat „mai mult de 1.000 de probleme raportate legat de motoarele care alimentează rachetele, care nu au fost rezolvate vreodată”.

Zborul lui Bezos a avut loc la nouă zile după cel al lui Richrd Branson - primul zbor suborbital al avionului Unity creat de Virgin Galactic.

Blue Origin a anunţat săptămâna aceasta că a 18-a misiune a New Shepard e programată pentru 12 octombrie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Jeff Bezos, #sexism, #statele unite , #Statele Unite