Alertă printre autoritățile din SUA. A crescut numărul de jafuri în sezonul sărbătorilor de iarnă

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 18:32
2305 citiri
Alertă printre autoritățile din SUA. A crescut numărul de jafuri în sezonul sărbătorilor de iarnă
Numărul jafurilor și al furturilor crește în SUA, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă FOTO Pixabay

Încă din perioada premergătoare Black Friday din Statele Unite, magazinele şi-au luat măsuri de precauţie şi au securizat suplimentar mărfurile mai valoroase. În Beverly Hills,. California, companiile de securitate au o prezenţă sporită în cartierele luxoase de cumpărături, pentru a împiedica furturile, în special din magazinele Louis Vuitton şi Saks Fifth Avenue.

În San Francisco, după o serie de furturi şi fapte de vandalism care au vizat mai multe magazine de lux, inclusiv Louis Vuitton, Burberry şi Bloomingdale's, autorităţile au impus restricţii de trafic în zonele marilor comercianţi. Procurorul Chesa Boudin a anunţat că nouă indivizi au fost arestaţi preventiv.

În Los Angeles, mai multe grupări organizate au furat mărfuri scumpe înainte de Ziua Recunoştinţei, din magazinele aflate în Beverly Center şi din Nordstrom, aflat în Canoga Park. Un agent de securitate a fost atacat un spray lacrimogen.

Marile magazine se tem că în această perioadă înainte de sărbători, ar putea fi coordonate jafuri la scară largă. Deja, în multe oraşe americane, hoţii au furat produse în valoare de zeci de mii de dolari.

Incidența jafurilor în masă de tip „grab-and-go” pare să fie în creștere în SUA, mai multe astfel de furturi fiind raportate în ultima vreme. Aceste jafuri sunt incidente care pot deveni foarte periculoase, avertizează Read Hayes, criminolog la Universitatea din Florida. Weekendul trecut, în jur de 80 de suspecți au fost implicați într-un jaf descris de forțele de ordine drept furt de tip „smash-and-grab” în Walnut Creek, un comitat aflat la est de San Francisco. Cinci angajaţi ai magazinului au fost răniţi. Doar trei dintre infractori au fost arestaţi la scurt timp după incident.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat recent că va direcţiona forţe „substanţiale” de ordine în zonele aglomerate de retail pentru combaterea furturilor. În august, Newsom, un democrat, a semnat o lege prin care sunt finanţate forţele de ordine, până la sfârşitul anului 2025, care se concentrază pe „lideri ai grupărilor infracţionale şi nu pe hoţii de rând”.

„Nu am niciun fel de îngăduinţă sau empatie pentru oamenii care distrug şi fură, provocând haos şi teroare pe străzile noastre”, a declarat Newsom.

Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Un tânăr din România a fost arestat în timp ce se afla pe străzile din Bologna. El obișnuia să se deghizeze în Mickey Mouse și o avea alături și pe Minnie. Potrivit presei din Italia,...
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Yusuf Yazici, mijlocaşul ofensiv al echipei Lille, a fost victima unei tentative de jaf luni, relatează La Voix du Nord . Hoţii au încercat pătrunderea în locuinţa sa cu ajutorul unui...
#Black Friday, #cumparaturi Craciun, #cumparaturi Black Friday, #jafuri, #furt , #SUA