Persoanele aflate in carantina COVID-19, monitorizate in Israel cu o bratara electronica

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:531760 citiri
Persoanele aflate in carantina COVID-19, monitorizate in Israel cu o bratara electronica
Istraelul introduce bratara electronice FOTO: Reutern

Parlamentul israelian (Knesset) a aprobat miercuri utilizarea unei bratari electronice pentru a controla persoanele plasate in carantina obligatorie la reintoarcerea in tara, relateaza EFE.

"Cei care refuza sa fie monitorizati electronic, sau care nu indeplinesc cerintele stabilite de lege vor fi trimisi la un hotel administrat de guvern pentru a petrece perioada de carantina", a informat Knessetul.

Cei care se intorc din strainatate vor trebui sa-si faca un test pentru coronavirus pe aeroportul Ben Gurion, iar daca este negativ vor primi o bratara care se poate purta la mana sau la glezna.

Bratara va controla locatia respectivei persoane prin tehnologia Bluetooth si GPS, conectata la telefoanele mobile personale, si va trimite o notificare autoritatilor in caz de incalcare a acestei perioade de izolare obligatorie.

Israelul a restrictionat venirea turistilor de la declansarea pandemiei si permite accesul doar pentru cetatenii si rezidentii tarii.

De la sfarsitul lunii ianuarie aeroportul este practic inchis pentru a evita patrunderea in tara a mutatiilor coronavirusului. De saptamana trecuta a intrat in vigoare o redeschidere partiala prin care s-a autorizat reintoarcerea in tara a maximum 3.000 de israelieni pe zi.

Peste 4 milioane de rezidenti au primit in Israel cele doua doze de vaccin. Dupa trei lockdown-uri nationale incepe sa fie reluata rapid activitatea sociala si economica, desi activitatile de agrement in spatiile inchise sau in grupuri mari sunt limitate pentru cei care inca nu s-au vaccinat.

Deputatii care au sustinut aceasta masura controversata au avertizat ca noile variante de coronavirus pot provoca rezistenta la vaccinuri si au considerat ca "este o strategie aleasa de Israel pentru a putea iesi din pandemie".
Citeste si: