Israelul relaxeaza carantina, in pofida numarului mare de infectii cu SARS-CoV-2. Campania de vaccinare n-ar fi avut efecte imediate, asa cum se astepta

Duminica, 07 Februarie 2021, ora 12:50
3809 citiri
Israelul relaxeaza carantina, in pofida numarului mare de infectii cu SARS-CoV-2. Campania de vaccinare n-ar fi avut efecte imediate, asa cum se astepta
Israelul inregistreaza cel mai mare numar de noi infectii la 1 milion de cetateni. Foto: Pixabay (Arhiva )

Israelul a relaxat duminica restrictiile prevazute in cea de-a treia carantina generala, in pofida numarului mare de noi cazuri confirmate de coronavirus, relateaza dpa.

Printre altele a fost anulata restrictia deplasarilor in afara unei raze de 1 kilometru de domiciliu, care in general nu a fost respectata pe perioada carantinei.

Au primit permisiunea sa se redeschida afacerile fara public. De asemenea a fost anulata interdictia vizitelor la rudele care nu locuiesc sub acelasi acoperis. S-au redeschis si rezervatiile naturale si casele de odihna, dar nu numai pentru familiile care locuiesc sub acelasi acoperis.

In schimb magazinele, buticurile, centrele comerciale, pietele, precum si lacasurile culturale nu isi vor putea relua activitatea in aceasta duminica.

Aeroportul international, in mare parte inchis

Si aeroportul international, singurul din Israel, ramane in mare parte inchis.

Gradinitele vor fi inchise cel putin marti dimineata, precizeaza presa israeliana.

Cabinetul de ministri urmeaza sa se intalneasca in cursul zilei, in jurul orei 17.00, pentru a discuta despre modalitatile de redeschidere a sistemului de invatamant, in contextul in care varianta britanica a virusului provoaca temeri privind o noua explozie de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 dupa cateva zile de la reluarea cursurilor fata in fata.

Referitor la redeschiderea gradinitelor si a unitatilor de invatamant exista divergente intre premierul Benjamin Netanyahu, lider al partidului de dreapta Likud, si ministrul apararii Benny Gantz, din partea formatiunii Albastru & Alb.

Discutii in contradictoriu

La sedinta guvernului de saptamana trecuta, premierul Netanyahu l-a acuzat pe Gantz ca pune in pericol viata israelienilor prin solicitarea sa de a relaxa prematur restrictiile.

Ministrul a reactionat manios, afirmand ca "intreaga sa viata" a aparat vietile israelienilor, argumentand ca societatea israeliana a obosit de atata carantina, iar afacerile se prabusesc din cauza restrictiilor in vigoare de prea mult timp.

Recorduri

Conform site-ului Our World in Data, Israelul inregistreaza cel mai mare numar de noi infectii la 1 milion de cetateni, chiar daca a vaccinat mai multi oameni decat orice alta tara din lume.

Vaccinarea nu a avut efecte imediate, asa cum se astepta, probabil din cauza unei variante mai agresive de COVID-19, care a aparut in Marea Britanie, presupun experti locali.

Peste 5.000 de israelieni au murit din cauza complicatiilor provocate de COVID-19, noteaza dpa.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#vaccinare israel, #israel carantina, #israel relaxare , #Israel