Cabinetul israelian de Securitate se reuneste pentru a discuta un armistitiu cu Hamas. Conflicul s-a soldat cu peste 230 de morti

Joi, 20 Mai 2021, ora 19:331921 citiri
Cabinetul israelian de Securitate se reuneste pentru a discuta un armistitiu cu Hamas. Conflicul s-a soldat cu peste 230 de morti
Urmarile razboiului in Fasia Gaza. Foto Twitter

Cabinetul israelian de Securitate se reuneste joi seara pentru a discuta un posibil armistitiu, dupa 11 zile de confruntari armate intre Israel si miscarea palestiniana Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, declara surse ofciale pentru AFP.

Aceasta reuniune, la care urmeaza sa participe premierul israelian in exercitiu Benjamin Netanyahu si principalii conducatori in domeniul securitatii israeliene, intervine pe fondul unor negocieri diplomartice intense in vederea unei opriri a ostilitatilor intre Israel si Hamas, soldate cu peste 230 de morti in zece zile - marea majoritate palestinieni.

O continuare a tirurilor israeliene si palestiniene este "inacceptabila", a denuntat joi, in Adunarea Generala a ONU secretarul general Antonio Guterres. "Confruntarile trebuie sa inceteze imediat", a indemnat el.

"Sunt profund socat de bombardamentele aeriene continue ale Fortelor de aparare israeliene (IDF) in (Fasia) Gaza", in care au fost ucisi peste 200 de palestinieni - inclusiv 60 de copii, a denuntat secretarul general al ONU.

"Continuarea tirurilor oarbe de proiectile de catre Hamas si alte grupari militante catre centre populate in Israel", care s-a soldat cu 12 morti, inclusiv doi copii, "este de asemenea inacceptabila", a denuntat Guterres.