Restrictii severe in Israel: carantina obligatorie pentru toti calatorii, chiar si cei vaccinati, pana la primirea rezultatului negativ la test

Vineri, 09 Iulie 2021, ora 18:543396 citiri
Restrictii severe in Israel: carantina obligatorie pentru toti calatorii, chiar si cei vaccinati, pana la primirea rezultatului negativ la test
Toti calatorii in Israel, testati FOTO Hepta

Israelul va inaspri din nou regulile pentru calatorii care intra in tara, din data de 16 iulie acestia fiind obligati sa se izoleze pana la primirea unui rezultat negativ la testul de coronavirus, o masura luata din cauza cresterii numarului de infectari, transmite vineri dpa.

Toate persoanele - inclusiv cele complet vaccinate si cele care s-au vindecat de pe urma COVID-19 - vor trebui sa intre intr-o carantina de 24 de ore dupa intrarea in tara, sau cel putin pana la aflarea rezultatului testului la coronavirus efectuat pe aeroport, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Testarea pe aeroport este obligatorie.

In prezent este permisa intrarea in tara doar a unui numar limitat de turisti vaccinati.

Orice persoana sosita din tari pentru care s-a emis o alerta speciala de calatorie din cauza incidentei ridicate a infectarilor trebuie sa intre intr-o carantina suplimentara de 10 zile, a indicat ministerul.

Anterior au existat exceptii pentru persoanele vaccinate sau care trecusera prin infectia cu coronavirus.

Potrivit Ministerului Sanatatii, numarul infectarilor a crescut semnificativ in ultima saptamana, vineri fiind raportate 450 de cazuri noi, inclusiv 39 grave.

Majoritatea cazurilor noi sunt provocate de varianta Delta, mai contagioasa, depistata initial in India.

Din cei 9,3 milioane de locuitori din Israel, peste 5,7 milioane au primit o doza de vaccin impotriva COVID-19, dintre care 5,2 milioane au incheiat schema de vaccinare.

La finalul lunii trecute autoritatile de la Tel Aviv au reintrodus obligativitatea purtarii mastii la interior.

Comentarii
Vintage
rank 5
Deci "vaccinul" e total ineficient.
transilvan
rank 1