Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Iran
A   A   A

Seful Garzilor Revolutionare: Iranul e pregatit sa atace SUA si Israelul, daca ii vor da vreun motiv sa o faca

Seful Garzilor Revolutionare: Iranul e pregatit sa atace SUA si Israelul, daca ii vor da vreun motiv sa o faca
Foto: Arhiva Pixabay
Iranul este pregatit sa atace Statele Unite si Israelul, daca ii vor da vreun motiv sa o faca, a afirmat joi seful Garzilor Revolutionare, generalul maior Hossein Salami, la televiziunea de stat.

"Daca veti face cea mai mica eroare, va vom lovi, si pe unul si pe celalalt", a afirmat Salami intr-un discurs sustinut la o ceremonie care a marcat a 40-a zi de la moartea comandantului Qassem Soleimani, conform Reuters.

Soleimani, care a condus Fortele Qudsm o ramura a Garzilor responsabila cu operatiunile din afara Iranului, a fost ucis, alaturi de comandantul de militie irakiana Abu Mahdi al-Muhandis, de o drona americana, intr-un atac pe aeroportul din Bagdad, care a avut loc pe 3 ianuarie.

Uciderea lui Soleimani va conduce la eliberarea Ierusalimului, a declarat anterior purtatorul de cuvant aL Garzilor Revolutionare, citat de agentia Tasnim.
"Aasasinarea lasa si fricoasa a comandantului Soleimani si a lui Abu Mahdi al-Muhandis de catre americani va conduce la eliberarea Ierusalimului, cu voia Domnului", a spus Ramezan Sharif.

Liderul suprem iranian Ayatollahul Ali Khamenei a afirmat saptamana trecuta ca Iranul va sustine gruparile armate palestiniene cat de mult va putea si a cerut palestinienilor sa se opuna planului de pace american pentru Israel si Palestina.

Vezi si Orientul Mijlociu: Reactii pe scena internationala dupa ce Donald Trump si-a facut cunoscut planul de pace
Facebook ShareTweet
 Vineri, 14 Februarie 2020, ora 10:39

 Articol citit de 3085 ori

Citeste si: