Indonezia: Avionul companiei Sriwijaya Air dat disparut sambata era in stare tehnica buna

Sambata, 09 Ianuarie 2021, ora 17:41 2770 citiri
Avion al companiei Sriwijaya Air FOTO CNBC Indonesia

Avionul companiei Sriwijaya Air dat disparut sambata, 9 ianuarie, in Indonezia, la scurt timp dupa decolarea de la Jakarta, era in stare buna, a declarat directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, potrivit Reuters.

Irwin Jauwena a precizat ca decolarea avionului fusese amanata cu 30 de minute din cauza ploii abundente cazute in zona aeroportului.

Echipele de cautare indoneziene au fost trimise sambata in Marea Java unde un avion Boeing 737-500 al companiei aeriene Sriwijaya Air a disparut de pe radare la scurt timp dupa decolare.

Avionul decolase de la Jakarta cu destinatia Pontianak (provincia Kalimantanul de Vest), a afirmat Adita Irawati, purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor indonezian.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, printre care cel putin 50 de pasageri, a precizat ministrul indonezian al transporturilor, Budi Karya Sumadi. Ulterior, Fortele navale indoneziene au stabilit coordonatele unde avionul a pierdut, la patru minute dupa decolare, contactul cu controlul traficului aerian. "Au fost gasite coordonatele si ele au fost transmise tuturor vaselor noastre din zona", a declarat Abdul Rasyid, reprezentant al Fortelor navale indoneziene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News