VIDEO Explozie in apropierea unei catedrale din Indonezia, provocata de un atacator sinucigas cu bomba

Duminica, 28 Martie 2021, ora 09:35
2049 citiri
VIDEO Explozie in apropierea unei catedrale din Indonezia, provocata de un atacator sinucigas cu bomba
Atac terorist in Indonezia/Foto: Arabnews.com

O bomba se presupune ca a fost la originea unei explozii produse duminica, 28 martie, in apropierea catedralei catolice din orasul indonezian Makassar, a anuntat politia, care a confirmat ca sunt mai multi raniti, informeaza France Presse si Reuters.

"A avut loc o explozie si banuim ca a fost produsa de o bomba", a declarat reporterilor E. Zulpan, purtatorul de cuvant al politiei din provincia Sulawesi de Sud, a carei capitala este Makassar. "De asemenea, am gasit parti de corp uman si cercetam daca apartin atacatorilor sau persoanelor din apropiere. Ranitii au fost spitalizati", a adaugat el.

Parintele Wilhemus Tulak, preot la biserica, a declarat pentru presa locala ca atacatorul sinucigas cu bomba a incercat sa intre pe terenul bisericii pe o motocicleta dar a fost oprit de un paznic. Zece persoane au fost ranite in total, unele dintre ele serios, a precizat el.

Imaginile camerelor de supraveghere arata flacari in urma exploziei, fum si resturi aruncate in mijlocul drumului.

Politia nu a spus cine ar putea fi responsabil pentru atac si nu a existat nicio revendicare imediata a responsabilitatii.

Politia a dat vina pe gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirata de Statul Islamic, pentru mai multe atacuri sinucigase in 2018 asupra bisericilor si a unui post de politie in orasul Surabaya, care au ucis peste 30 de persoane.

Makassar, cel mai mare oras din Sulawesi, reflecta diversitatea religioasa din Indonezia, cea mai mare tara cu majoritate musulmana din lume cu o minoritate crestina substantiala si adepti ai altor religii.

Gomar Gultom, seful Consiliului Bisericilor din Indonezia, a descris atacul ca pe un "incident crud" in timp ce crestinii catolici sarbatoresc Duminica Floriilor si a indemnat oamenii sa ramana calmi si sa aiba incredere in autoritati.

Cel mai mortal atac al militantilor islamisti in Indonezia a avut loc in insula turistica Bali in 2002, cand atacatori sinucigasi au ucis 202 persoane, majoritatea turisti straini.

De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
Statele Unite au avertizat Rusia cu săptămâni în urmă cu privire la iminența unui atac precum cel care a avut loc pe 22 martie. Când vine vorba de terorism, serviciile secrete trec peste...
Teroarea de la Moscova: Putin și-a ales greșit inamicii. Amenințările reale la adresa rușilor, ignorate
Teroarea de la Moscova: Putin și-a ales greșit inamicii. Amenințările reale la adresa rușilor, ignorate
Vinerea trecută, 22 martie, a avut loc un atac terorist înfiorător în Complexul Crocus, de la periferia Moscovei. Statul Islamic și-a revendicat în mod plauzibil responsabilitatea. Mai...
#Indonezia, #atac terorist, #catedrala, #stiri internationale , #Indonezia