Indignare in Liban, dupa ce un ministru le-a sugerat femeilor sa mai si gateasca

Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 04:14
4980 citiri
Indignare in Liban, dupa ce un ministru le-a sugerat femeilor sa mai si gateasca
FOTO: Pixabay.com

Ministrul de interne din Liban a provocat indignare pe retelele sociale dupa ce a sugerat ca femeile ar trebui sa mai si gateasca, pentru a contrabalansa interzicerea livrarilor la domiciliu duminica, impusa din cauza coronavirusului. Internautii au denuntat remarci "sexiste", relateaza AFP.

Libanul a intrat sambata intr-un nou lockdown de doua saptamani pentru a lupta impotriva unei cresteri ingrijoratoare a cazurilor raportate de contaminare cu noul coronavirus. Intre masurile intrate in vigoare se numara si interzicerea livrarilor la domiciliu duminica, foarte practicata de restaurante si supermarketuri.

"Sa mai gateasca si femeile", a replicat ministrul Mohammed Fahmi unei ziariste care l-a intrebat vineri in legatura cu aceasta interdictie.

Reactiile nu au intarziat sa apara, in special pe internet, unde a inceput sa circule un nou slogan, #"Duminica_nu_gatesc".

"Sexismul da nastere unei represiuni si unei profunde discriminari impotriva noastra, a femeilor, liderii 'nationali' sustin in mod rusinos inegalitatile", s-a revoltat profesoara universitara Carmen Geha.

"Voi gati bucuroasa in ziua cand deseurile vor fi colectate si reciclate", a ironizat ea, facand aluzie la starea dezastruoasa a serviciilor publice.

Si barbatii s-au alaturat valului de critici, publicand pe retelele sociale imagini cu ei la cratita, cu hashtagul #Fahmi_challenge.

"Scuzati, stimabile ministru, ca am gatit azi pentru fiii mei", a scris pe Facebook un internaut care s-a prezentat ca fiind un tata divortat care isi creste singur copiii, alaturi de o fotografie in care apare servindu-le masa celor doi baieti adolescenti.

"Scuzati-ma ca mama lor este medic, la fel ca mine, si sefa de departament in Franta, iar copiii mei si cu mine suntem foarte mandri de ea", a adaugat autorul postarii.

In octombrie anul trecut, Libanul a fost scena unei revolte inedite impotriva clasei conducatoare, considerata in mare parte corupta si rupta de realitatile din tara.

Furia strazii a fost exacerbata de o criza economica fara precedent, pentru ca in august a.c. explozia unui stoc de azotat de amoniu din portul Beirut sa ucida peste 200 de oameni, ceea ce a determinat din nou o mare parte a opiniei publice sa reclame proasta guvernare si neglijenta conducatorilor.

Saptamana trecuta, organizatia Human Rights Watch a avertizat ca ajutorul alimentar si financiar va fi vital in cazul unui nou lockdown in Liban, in conditiile in care peste 55% din cei 6 milioane de locuitori ai tarii traiesc sub pragul saraciei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comandant Hezbollah, lichidat de armata israeliană. Ismail Yousef Baz a fost ținta unui atac în Liban VIDEO
Comandant Hezbollah, lichidat de armata israeliană. Ismail Yousef Baz a fost ținta unui atac în Liban VIDEO
Comandantul regiunii de coastă al Hezbollah a fost lichidat de armata israeliană în urma unui atac aerian efectuat marţi, 16 aprilie, relatează The Times of Israel. Ismail Yousef Baz, al...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#liban, #ministru, #comenzi online, #lockdown, #coronavirus , #stiri externe