Peste 100 de persoane au murit în Sierra Leone în explozia unei cisterne cu combustibil VIDEO

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 21:55 1958 citiri
Oamenii s-au îngrămădit să sustragă combustibil din cisternă

Cel puţin 108 persoane au murit în explozia unei cisterne cu combustibil vineri seară în zona industrială din Freetown, capitala statului vest-african Sierra Leone, a confirmat sâmbătă Agenţia Naţională de Gestionare a Dezastrelor din Sierra Leone (NDMA), potrivit Xinhua.

Potrivit unui comunicat al NDMA, o cisternă de combustibil încărcată şi un camion care transporta pietre de granit s-au ciocnit pe o autostradă în timp ce cisterna de combustibil era pe cale să intre într-o staţie de alimentare din apropiere pentru a-şi descărca combustibilul.

Imaginile filmate şi martorii oculari au arătat că, în timp ce coliziunea a avut loc, ambii şoferi au ieşit din vehiculele lor şi i-au avertizat pe rezidenţi să nu se apropie de locul accidentului, în timp ce încercau să rezolve o scurgere emanată de coliziune, se arată în comunicat.

Între timp, unii membri ai comunităţii s-au grăbit să ajungă la faţa locului şi au profitat de scurgere pentru a colecta combustibilul şi a-l depozita în structuri improvizate din apropiere. Din cauza scoaterii combustibilului, s-a produs o explozie majoră care a dus la un incendiu catastrofal.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com