Inca un viol in grup socheaza India: Printre suspecti se numara si politisti

Joi, 29 Mai 2014, ora 14:294129 citiri
Inca un viol in grup socheaza India: Printre suspecti se numara si politisti

Doua adolescente care au fost victimele unui viol in grup in India au fost gasite spanzurate intr-un sat din nordul tarii. Printre suspectii de viol se numara si politisti.

Fetele erau verisoare, aveau 14, respectiv 15 ani, si au fost violate de 5 barbati, transmite Al Jazeera. Autoritatile indiene au arestat deja 3 suspecti, printre care se numara si 2 ofiteri de politie.

Ele au fost descoperite spanzurate de un copac, miercuri noaptea, la o zi dupa ce disparusera de acasa. Seful postului de politie din localitatea unde s-a petrecut tragedia a fost suspendat din functie pentru ca nu a luat masuri de indata ce rudele victimelor au raportat disparitia.

Anchetatorii au indicii ca cele doua adolescente s-au sinucis in urma violului.

Viol in grup in India - traditia spune ca victima e de vina

Statisticile arata ca in India, tara cu o populatie de 1,2 miliarde de locuitori, se produce cate un viol la fiecare 22 de minute. Activistii care militeaza impotriva violentei asupra femeilor sustin ca frecventa cu care violurile se produc in India este mai mare.

Autoritatile indiene au inasprit legea care ii pedepseste pe violatori, ca urmare a valului de proteste care a avut loc in tara anul trecut, dupa ce o tanara a fost violata de un grup de barbati intr-un autobuz din Delhi.

Ulterior, victima a fost aruncata din autobuz si a murit, lucru ce a atras atentia asupra faptului ca femeile din India sunt victime frecvente ale agresiunilor sexuale si ca, in plus, sunt adesea considerate vinovate.