Inca o inculpare pentru fostul premier croat

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 12:35 987 citiri
Foto: Arhiva

Fostul prim-ministru croat Ivo Sanader, deja condamnat la zece ani de inchisoare pentru coruptie, a fost inculpat vineri intr-un nou dosar in care prejudiciul provocat unei companii publice a fost estimat la 86 de milioane de euro, potrivit unei surse judiciare, informeaza AFP.

In acest nou caz, Parchetul l-a inculpat pe Sanader pentru "abuz de putere", pentru incitarea unui fost director al companiei publice de electricitate /HEP/ sa incheie contracte de vanzare nefavorabile, a declarat pentru presa purtatorul de cuvant al tribunalului regional din Zagreb.

Fostul director al HEP, Ivan Mravak, a fost deja inculpat in aceasta afacere.

Potrivit inculparii, Sanader este acuzat de a fi cerut lui Mravak sa cumpere electricitate de pe piata internationala si sa o vanda la un pret mai mic companiei locale de aluminiu TLM, care la randul ei distribuia o parte unei fabrici de aluminiu din Bosnia vecina.

Intrebat in februarie, Sanader, 60 de ani, a afirmat ca este victima unei "persecutii politice" si ca a fost o decizie luata legal de intregul sau cabinet.

Sanader a fost deja inculpat intr-o alta afacere legata de HEP, dosar in care pierderile au fost estimate la circa 500.000 de euro.

Fostul prim-ministru conservator, la putere din 2003 pana in 2009, a fost condamnat in noiembrie 2012 la zece ani de inchisoare intr-un proces la sfarsitul caruia a fost declarat vinovat pentru ca a primit mita de peste cinci milioane de euro de la gigantul ungar de energie MOL si de la o banca austriaca.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News