Inaugurarea lui Joe Biden: Washingtonul adopta restrictii. Delta Air Lines interzice pasagerilor care merg in capitala sa aiba arme

Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 07:37
2483 citiri
Inaugurarea lui Joe Biden: Washingtonul adopta restrictii. Delta Air Lines interzice pasagerilor care merg in capitala sa aiba arme
Casa Alba FOTO Unsplash

Washingtonul adopta restrictii, iar Delta Air Lines interzice pasagerilor care merg in capitala sa aiba arme, inainte de inaugurarea presedintelui ales Biden, in timp ce democratii avertizeaza ca pot avea loc violente de natura politica si dupa evenimentul de pe 20 ianuarie, transmite Reuters.

Delta nu va permite calatorilor care zboara catre aeroporturile din zona Washington sa aduca la bord arme de foc, inainte de inaugurare, a declarat joi directorul general al companiei, Ed Bastian.

Masura a fost adoptata in urma asaltului asupra Capitoliului SUA de saptamana trecuta al sustinatorilor presedintelui Donald Trump si a tulburarilor care au avut loc in timpul zborurilor si pe aeroporturi.

Oficiali americani au avertizat in privinta planurilor de proteste armate in Washington si in toate cele 50 de state. Hotelurile, companiile aeriene si alte companii au sporit securitatea, in timp ce autoritatile au planificat sa desfasoare cel putin 20.000 de membri ai Garzii Nationale in oras.

"Suntem cu totii in alerta maxima din cauza evenimentelor din ultimele doua saptamani de la Washington", a declarat Bastian pentru CNBC. El a spus Reuters ca linia aeriana a plasat unii pasageri pe o lista de persoane neacceptate la bord, din cauza implicarii lor in incidente perturbatoare care, de exemplu, l-au vizat pe senatorul republican american Mitt Romney.

In Washington, perimetrul unui gard inalt care inconjura Capitolul a fost extins pentru a cuprinde Curtea Suprema a SUA si Biblioteca Congresului. Drumurile din apropiere au fost inchise, iar unele companii au spus ca isi vor opri activitatile.

Reprezentanta Abigail Spanberger, fost ofiter al CIA cu experienta in domeniul terorismului, a avertizat despre posibile violente politice dupa inaugurare.

"Cu siguranta ne pregatim pentru aceste rezultate potentiale in acest weekend si la inaugurare, dar nu se va termina aici", a declarat ea pentru CNN.

National Park Service a anuntat ca inca nu a fost luata o decizie cu privire la inchiderea National Mall, care se intinde de la Capitoliu la Memorialul Lincoln. National Park Service a inchis Monumentul Washington pentru vizite si primarul Muriel Bowser a cerut vizitatorilor sa stea departe de oras.

Camera Reprezentantilor SUA a votat, marti, pentru punerea sub acuzare a lui Trump pentru incitare la violente, dupa ce sustinatorii sai au intrat cu forta in Capitoliu, in urma unui discurs al presedintelui republican, care si-a reiterat afirmatiile false ca Joe Biden, un democrat, l-a invins in alegeri prin fraude pe scara larga.

Evenimentele de la Capitoliu, in timpul carora cinci persoane au mutrit si mai multe au fost ranite, sunt investigate de autoritatile federale, care au arestat zeci de oameni.

Un roman banuit ca pregatea un atentat la Washington a fost arestat. FBI a intrat in locuinta barbatului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Preşedintele american Joe Biden şi-a făcut publică luni declaraţia fiscală, o tradiţie americană în materie de transparenţă la vârful statului, care a fost temporar întreruptă în...
#washington, #investire, #Joe Biden, #restrictii, #Delta Air Lines , #America