In Romania au fost deschise 13 sectii pentru cetatenii moldoveni care vor sa isi voteze presedintele

Duminica, 15 Noiembrie 2020, ora 08:33
2022 citiri
In Romania au fost deschise 13 sectii pentru cetatenii moldoveni care vor sa isi voteze presedintele

Cetatenii Republicii Moldova pot vota duminica, 15 noiembrie, la turul doi al alegerilor prezidentiale din aceasta tara, in 13 sectii organizate pe teritoriul Romaniei.

In turul doi al alegerilor prezidentiale se vor confrunta Maia Sandu, proeuropeana, care a castigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, si presedintele socialist in exercitiu, Igor Dodon, care a avut 32,61%.

Doua sectii se afla in Bucuresti - una la sediul Ambasadei Republicii Moldova in tara noastra si una la sediul Autoritatii Electorale Permanente.

Mai sunt organizate sectii de votare in Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Timisoara.

Potrivit insarcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, Emil Jacota, la primul tur al prezidentialelor din tara vecina au votat, in Romania, peste 10.000 de persoane.

La sectiile de votare vor fi disponibile masti de protectie sanitara iar procesul de vot se va desfasura intre orele 7,00 si 21,00, cu posibilitatea de prelungire.

Emil Jacota a precizat pentru AGERPRES ca, spre deosebire de primul tur al alegerilor, de data aceasta, sectia de votare organizata in Iasi este la Casa de Cultura a Studentilor.

Lista cu adresele complete ale sectiilor de votare din afara Republicii Moldova, implicit si din Romania, poate fi accesata pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), la adresa: diaspora.cec.md.

Potrivit legislatiei, studentii care invata in Romania, indiferent de cetatenie, beneficiaza de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, in tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanta sau rutele calatoriilor.

Alegeri in Republica Moldova. Peste 3,2 milioane de moldoveni sunt asteptati la urne sa-si aleaga presedintele

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
#alegeri Moldova, #alegeri Republica Moldova, #maia sandu, #Igor Dodon , #stiri internationale