Cum arată racheta lansată de Coreea de Nord: Phenianul acuză SUA că folosesc standarde duble VIDEO

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 05:302311 citiri
Cum arată racheta lansată de Coreea de Nord: Phenianul acuză SUA că folosesc standarde duble VIDEO
Lansarea rachetei balistice difuzată la televiziune, în Coreea de Nord FOTO: The National News

Publicațiile internaționale au publicat imagini spectaculoase ale noii rachete balistice lansate de la bordul unui submarin de către Coreea de Nord, pe 19 octombrie 2021, care a provocat îngrijorare la Washington. La rândul său, Phenianul a acuzat Statele Unite că folosește ”standarde duble”, în ceea ce privește dezvoltarea armelor.

Coreea de Nord a declarat că SUA ”reacționează excesiv” la lansările de rachete ale sale, afirmând că testele nu sunt destinate Statelor Unite și ele au fost efectuate pentru ”apărarea țării”, potrivit The Independent.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a spus într-o declarație preluată de agenția de știri KCNA, că testul din Marea Coreei de Est nu a fost realizat împotriva Statelor Unite, ci ”pur și simplu pentru apărarea națională”.

”Nu este nevoie ca SUA să se îngrijoreze sau să se tulbure cu privire la declanșarea testului rachetei balistice”, a adăugat oficialul de la Phenian.

Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit miercuri, după ce Washington-ul a solicitat acest lucru, după lansarea rachetei balistice de pe un submarin de către Coreea de Nord.

Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

”Este timpul să ne angajăm într-un dialog susținut și de fond, în vederea denuclearizării Peninsulei Coreene”, a spus Linda Thomas-Greenfiled, ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite.

Statele Unite, mutare strategică în coasta Rusiei: Deschid ușa pentru intrarea în NATO la două țări foste republici sovietice

Între timp, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a comunicat faptul că a critica țara noastră pentru ”dezvoltarea și testarea aceluiași sistem de arme, pe care îl posedă sau îl dezvoltă SUA, este o expresie clară a standardelor duble”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe al Coreei de Nord a avertizat, de asemenea, cu privire la ”consecințe mai grave”, în cazul în care Statele Unite se vor preta la alte ”acțiuni greșite”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News