Primul video de pe Marte din istoria omenirii. Roverul Perseverance, al NASA, a transmis primele imagini

 Luni, 22 Februarie 2021, ora 23:15
Primul video de pe Marte din istoria omenirii. Roverul Perseverance, al NASA, a transmis primele imaginiRoverul NASA FOTO Twitter

Roverul Perseverance, trimis de NASA, a trimis primul video de pe Marte din istoria omenirii, care a fost difuzat in seara zilei de luni, 22 februarie.

Imaginile surprinse de camerele de pe rover arata perspectiva unei nave spatiale ce aterizeaza pentru prima data pe Marte, noteaza Digi24.ro.

Roverul are 23 de camere, care includ posibilitatea de a face zoom precum si afisarea culorilor. Este posibil ca video sa includa audio surprins de unul dintre cele doua microfoane ale roverului, care s-a aprins pentru a auzi sunetele intrarii in atmosfera, coborarea si amartizarea.

Roverul Perseverance, trimis de NASA pe Planeta Rosie, a ajuns joi seara pe suprafata planetei marte, la ora 22.55 (ora Romaniei), asa cum era programat. Este al treilea vehicul trimis de pe Pamant, dupa cele ale Emiratelor Arabe Unite si Chinei, care a parcurs distanta Pamant - Marte in acest an.

‼️ HAPPENING NOW: @NASAPersevere experts answer YOUR questions live during a @Reddit AMA about our Mars rover's Feb. 18 landing, as well as today's newly released images, sounds, and videos of the Red Planet.

What do you want to know? ➡️ https://t.co/u3mHi3XUII pic.twitter.com/QEinO53RCw- NASA (@NASA) February 22, 2021

Unii microbi de pe Pamant ar putea supravietui temporar pe suprafata planetei Marte, a constatat un studiu recent, realizat de cercetatori de la agentia spatiala americana NASA si de la Centrul Aerospatial German (DLR).

Citeste si:

 Sursa: Ziare.com
 Autor: Alina Toma

 Articol citit de 4666 ori

Citeste si: