Haiti - imagini la 2 ani de la cutremur (Galerie foto & Video)

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:24
6114 citiri
Haiti - imagini la 2 ani de la cutremur (Galerie foto & Video)

Acum 2 ani, un seism violent cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a lovit Haiti, provocand pagube materiale si pierderi umane fara precedent.

Bilantul oficial este dificil de stabilit, dar se poate vorbi de circa 300.000 de morti, 300.000 de raniti si mai mult de un milion de oameni care au ramas fara adaposturi. Capitala Port-au-Prince si vestul tarii au fost zonele cele mai afectate.

De atunci, incet-incet, tara se reface datorita ajutoarelor internationale, organizatiilor umanitare Unicef si Caritas, dupa cum informeaza L'Internaute.

Va propunem o vizita virtuala prin Haiti, la 2 ani de la cutremur, pentru a vedea cum se reconstruieste, ce adaposturi li s-au pus oamenilor la dispozitie, cum se invata carte, cum se trateaza holera, pentru ca in final sa urmariti un rezumat video.

Scoala Saint-Gerard...

Iata muncitori care reconstruiesc scoala din Port-au-Prince. Prabusirea sa a cauzat moartea a 27 de studenti si profesori.

....si o sala de clasa ce a fost partial distrusa. In ea, studenti asista la cursuri.

Irigatiile

Organizatii caritabile ii ajuta pe oameni sa construiasca sisteme de irigatie necesare orezariilor. Grija pentru agricultura face parte din prioritatile ONG-urilor.

Casele

Mii de case distruse in timpul seismului sunt reconstruite sau reparate de membri ai Confederatiei Caritas.

Profesorii

Pe langa finantarea scolilor, in centrul atentiei celor care se ocupa de renasterea tarii sta si salarizarea cadrelor didactice care predau in institutiile de invatamant.

Centre de tratare a holerei si...

La 11 noiembrie 2010, un muncitor a construit o parte a unui centru de tratare a holerei, dupa care alte 9 de acest gen sunt exploatate in Port-au-Prince.

....despre prevenirea ei

Pentru a atrage atentia asupra contaminarii, oamenii sunt invatati sa foloseasca clor pentru purificarea apei.

Corturi folosite drept locuinte

Mai multe milioane de persoane au fost afectate de catastrofa. Aproximativ 600.000 traiesc inca in adaposturi improvizate.

Speranta in viitor

Chiar daca taberele improvizate sunt de actualitate, casele reconstruite permit multor familii defavorizate sa-si regaseasca speranta intr-un viitor mai bun.

In Haiti, multi dintre cei care au fost aruncati in strada nu si-au regasit casele nici acum, dar asociatiile "constata ca statul pare sa tina lucrurile sub control", dupa cum declara si Joseph Leitmov, responsabil al Fondurilor destinate reconstructiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Haiti reconstructie cutremur, #doi ani cutremur Haiti , #Haiti