Guvernatorul statului New York a demisionat în urma anchetei privind hărțuirea sexuală a mai multor femei VIDEO

Marti, 10 August 2021, ora 19:32 3539 citiri
Andrew Cuomo are 63 de ani FOTO Facebook / Andrew Cuomo

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a fost nevoit să demisioneze în urma multiplelor acuzații de hărțuire sexuală.

Una dintre cele unsprezece femei citate în ancheta independentă care îl acuza pe guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, de hărţuire sexuală, a depus o plângere împotriva lui, prima de la publicarea, marţi, a unui raport exploziv.

Mai mulţi aliaţi democraţi, până la preşedintele Joe Biden, i-au cerut să demisioneze, şi este de asemenea obiectul unei proceduri în parlamentul statului New York.

Andrew Cuomo este acuzat de faptul că a ”hărţuit sexual mai multe femei”, potrivit concluziilor unei anchete independente a justiţiei, anunţa la începutul lui august procuroarea statului New York Letitia James.

Potrivit raportului, Cuomo a pipăit, sărutat şi făcut comentarii implicând 11 femei şi a încălcat astfel legea, determinând procurorii locali să lanseze o investigaţie penală şi reaprinzând apelurile ca el să demisioneze.

Cuomo a rezistat iniţial apelurilor de a demisiona, venite inclusiv de la colegi democraţi precum preşedintele Joe Biden. Brittany Commisso, una dintre cele 11 femei pe care Cuomo le-ar fi hărţuit sexual, a fost identificată doar ca "asistent executiv #1" în raport. Ea a spus anchetatorilor statului că Cuomo i-a mângâiat sânul într-o ocazie, cea mai gravă afirmaţie cu care se confruntă guvernatorul.

Guvernator al statului New York din 2011, reales în 2014 şi 2018, Andrew Cuomo, de 63 de ani, a devenit o vedetă naţională în momentul de vârf al pandemiei din primăvara lui 2020, datorită apariţiilor sale televizate cotidiene, percepute ca raţionale şi liniştitoare în plină criză.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News