Anunt important pentru romanii care pleaca in Grecia

Miercuri, 31 Martie 2021, ora 11:44
4111 citiri
Anunt important pentru romanii care pleaca in Grecia
Grecia FOTO facebook

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca autoritatile elene au emis o avertizare de fenomene meteo intense, care vor afecta in principal insulele Ciclade, Dodecanese, Creta si, partial, regiunile sudice ale Greciei continentale, inclusiv capitala Atena, in perioada 31 martie - 1 aprilie 2021.

Fenomenele meteo vor inregistra maxime semnificative in intervalul orar 18:00-21:00, pentru ziua de miercuri, 31 martie 2021, caracterizate de intensificari insemnate ale vantului (7-8 grade pe scara Beaufort, iar in unele zone din Marea Egee chiar pana la 9 grade pe aceeasi scara), manifestari ce vor afecta navigatia maritima.

Insulele Ciclade vor fi afectate de aceste fenomene incepand cu dimineata zilei de miercuri, 31 martie 2021, pana joi, 1 aprilie 2021, in timp ce insula Creta va fi atinsa de acest front atmosferic de joasa presiune de miercuri, 31 martie, de la pranz, pana joi, 1 aprilie, spre orele serii.

In zonele montane inalte se vor inregistra precipitatii insemnate sub forma de ninsoare.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena (+302106774035) si Consulatului General al Romaniei de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena (+306978996222) si Consulatului General al Romaniei de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Interviu cu "adevaratul" Ronaldo: "Imi cer scuze tuturor mamelor pe care le-am facut sa sufere"

Familia si-a dat acordul! Imagini rare cu Michael Schumacher, facute publice

"Ceausescu ura sportul". Ce a propus dictatorul pentru a face economii

De ce nu il "inghite" Ciprian Marica pe Mirel Radoi

VIDEO "Eu am castigat?" Faza amuzanta cu Andreescu la Miami Open

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #anunt turisti, #calatorii grecia, #atentionare grecia , #stiri internationale