Grapini: 30 de romani au sosit pe aeroportul din Bruxelles. Nu reusesc sa dau de ei UPDATE

Marti, 22 Martie 2016, ora 10:48
4254 citiri
Grapini: 30 de romani au sosit pe aeroportul din Bruxelles. Nu reusesc sa dau de ei UPDATE
Foto: Twitter / Peter Danton

Eurodeputatul Maria Grapini a declarat ca un grup de 30 de romani a sosit pe aeroportul din Bruxelles la ora locala 9:00, la invitatia ei. A incercat sa ii contacteze dupa ce s-au produs exploziile, dar ca nu a reusit pana acum.

Grupul, format din tineri din judetele Timis si Galati, s-a deplasat marti dimineata spre Bruxelles, la invitatia europarlamentarului Maria Grapini.

"Au ajuns la ora 9:00, ora din Belgia, pe aeroport. De atunci nu am reusit sa dau de ei. Am trimis acolo doi asistenti de-ai mei. Astept vesti de la ei", a declarat pentru News.ro Maria Grapini.

Europarlamentarul roman a mai precizat ca a ajuns, luni seara, in Bruxelles si a aflat de la televizor despre exploziile din aeroport.

LIVE Explozii in Bruxelles, la aeroport si metrou: Cel putin 11 morti

UPDATE 12:15 Maria Grapini a declarat pentru News.ro ca grupul de romani pe care il astepta a fost redirectionat catre Amsterdam. "In urma discutiilor, am decis la sugestia mea si la decizia lor sa se intoarca in tara pentru ca la Bruxelles oricum nu pot sa le fac program pentru ca este totul inchis. Am vorbit si la Tarom deja sa ii duca acasa", a declarat Grapini, precizand ca le-a dat asigurari ca "excursia ramane valabila si ca ii voi rechema atunci cand lucrurile se vor linisti".

Europarlamentarul a mai precizat ca se afla in cladirea Parlamentului European, e foarte speriata si isi pune problema cum se va intoarce in Romania.

Cel putin 11 persoane au murit, iar alte 25 au fost ranite in cele doua explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, au anuntat pompierii belgieni citati de presa locala.

Explozii in aeroportul din Bruxelles: S-ar fi auzit strigate in araba si impuscaturi

Potrivit BBC, cel putin una dintre deflagratii a avut loc in apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informatia nu a fost confirmata.

Potrivit postului belgian RTBF, martori au spus ca au vazut raniti si persoane inconstiente in terminal.

Explozii ucigase la Bruxelles: Iohannis se declara ingrozit. MAE verifica daca sunt romani printre victime

Toate zborurile catre si dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar catre aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Grapini romani explozii Bruxelles , #explozii Bruxelles