George W.Bush, mesaj răscolitor la 20 de ani după atentatele de la 11 septembrie 2001: "Forţe ale răului par să acţioneze"

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 20:03 4052 citiri
FOTO Facebook / George W.Bush

Fostul preşedinte republican George W.Bush, aflat în funcție când au avut loc atentatele din 11 septembrie, a deplâns sâmbătă dezbinarea politică din ţara sa, informează AFP.

"În săptămânile şi lunile care au urmat atentatelor din 11 septembrie, eram mândru să conduc un popor impresionant, rezistent şi unit. Dacă e să vorbim despre unitatea Americii, aceste timpuri par demult apuse", a declarat cel de-al 43-lea preşedinte al SUA în timpul unui discurs susţinut în Shanksville (Pennsylvania), unde s-a prăbuşit unui dintre cele patru avioane deturnate de un commando al Al-Qaida, în dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001.

"Forţe ale răului par să acţioneze", a estimat Bush cu privire la climatul politic american, denunţând "furia, frica şi resentimentul".

"Naţiunea noastră şi viitorul nostru în comun ne îngrijorează", a subliniat fostul preşedinte republican, care a declanşat intervenţia americană în Afganistan ca represalii la atentatele din 11 septembrie.

Succesorul său mai îndepărtat, Joe Biden, a îndemnat SUA, într-un mesaj video vineri seara, la "unitate", cu prilejul comemorării a două decenii de la atentate, în timp ce fostul preşedinte american Donald Trump a denunţat sâmbătă "incompetenţa" lui Biden, din cauza retragerii militare haotice a SUA din Afganistan.

Prezentă la rândul său la Shanksville, vicepreşedinta Kamala Harris a făcut aluzie la polarizarea politică din SUA şi a pledat de asemenea pentru "unitate" şi "întărirea legăturilor noastre comune".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News