George Bush, acuzat ca a creat Statul Islamic

Joi, 14 Mai 2015, ora 18:24
4813 citiri
George Bush, acuzat ca a creat Statul Islamic
Foto: Facebook/ Jeb Bush

O studenta in varsta de 19 ani, din Statele Unite ale Americii, i-a spus lui Jeb Bush, fratele fostului presedinte George Bush jr., ca acesta a creat Statul Islamic, in urma actiunilor din perioada cand era sef al statului.

"Fratele dvs. a creat Statul Islamic", i-a spus Ivy Ziedrich lui Jeb Bush, miercuri dimineata, potrivit The New York Times.

Jeb Bush, fost guvernator de Florida, incheiase o intalnire, atunci cand tanara studenta l-a strigat si a cerut sa ia cuvantul: "Cand veti primi o intrebare a unui student?".

Fostul guvernator s-a intors si a privit catre Ziedrich, care s-a prezentat drept studenta la stiinte politice, precum si membra a organizatiei studentesti a democratilor de la Universitatea din Nevada.

Obama da vina pe Bush pentru expansiunea Statului Islamic - unde a gresit fostul presedinte

Anterior, ea il auzise pe Jeb Bush spunand ca retragerea Americii din Orientul Mijlociu, in timpul mandatului lui Barack Obama, a contribuit la cresterea puterii Statului Islamic. Studenta i-a spus fostului guvernator ca se insala si a sustinut ca de vina este decizia adminsitratiei fratelui sau, Goerge W. Bush, de a desfiinta armata irakiana.

"A fost atunci cand 30.000 de indivizi care faceau parte din armata irakiana au fost obligati sa plece. Nu mai erau angajati, nu mai aveau venituri si au ramas cu acces la aceleasi arme", a mai spus Ziedrich, care i-a mai transmis ca fratele sau a creat Statul Islamic.

"In regula. Asta este o intrebare?", a raspuns Jeb Bush.

"De ce spuneti ca Statul Islamic a fost creat de noi, prin faptul ca nu am avut o prezenta in Orientul Mijlociu, cand de vina sunt razboaiele fara sens unde ne trimitem tinerii americani sa moara pentru exceptionalismul american? De ce azvarliti retorica nationalista pentru a ne implica in si mai multe razboaie?", a mai spus studenta.

"Nu suntem de acord. Cand am parasit Irakul, securitatea era aranjata, al Qaida fusese scoasa. Era un sistem fragil care putea sa duca la eliminarea violentei intre secte", a explicat Jeb Bush, adaugand ca "evidenta este ca suntem intr-un loc mult mai instabil deoarece America s-a retras".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Jeb Bush Statul Islamic, #George Bush Statul Islamic, #Bush creat Statul Islamic , #Statul Islamic