Geoana: Romanii trebuie sa aiba un acces decent in SUA

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:43
1670 citiri
Geoana: Romanii trebuie sa aiba un acces decent in SUA
Foto: cotidianul.ro

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a pledat in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu Ellen Tauscher ca romanii sa aiba un "acces decent in SUA", pe masura relatiei bilaterale si spera ca Romania, Polonia si alte state din est sa faca un efort comun pentru ca vizele cetatenilor lor sa fie ridicate.

Geoana a discutat, joi, cu subsecretarul de stat pentru Controlul Armamentelor si Securitate Internationala al SUA, Ellen Tauscher, despre accelerarea demersurilor necesare pentru acceptarea Romaniei in programul Visa Waiver, despre ratificarea cu celeritate a acordului privind scutul anti-racheta, despre necesitatea inzestrarii trupelor romanesti de pe teatrele de operatiuni la standarde NATO, precum si despre rolul NATO intr-un context international tot mai fluid si cu noi amenintari de securitate, informeaza un comunicat de presa.

In ceea ce priveste subiectul vizelor, Presedintele Senatului Romaniei a declarat ca, in acest caz, este si obligatia Romaniei de a incerca sa-si intensifica lobby-ul si comunicarea cu Congresul american.

In acelasi timp, Mircea Geoana s-a aratat in favoarea unui efort regional comun, in care Romania, Polonia si alte tari din zona, sa-si sustina cauza printr-o voce unita in Congresul american.

In plus, Presedintele Senatului Romaniei a mentionat ca intentioneaza sa ridice problema vizelor pentru romani cu ocazia vizitei pe care o va efectua in Statele Unite ale Americii in aceasta toamna.

Totodata, Mircea Geoana l-a asigurat pe subsecretarul de stat american de disponibilitatea si de sustinerea legislativului roman in legatura cu ratificarea cu celeritate a Acordului privind amplasarea scutului antiracheta. Seful Senatului a enumerat si o serie de obiective care trebuie abordate in cadrul parteneriatului dintre Romania si Statele Unite ale Americii, subliniind importanta modelului american de planificare bugetara pentru fortele armate.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#SUA Romania relatii bilaterale, #Visa Waiver Romania, #NATO scut anti racheta, #NATO securitate energetica , #NATO