O camioneta a intrat in oameni la o parada gay in Statele Unite. O persoana a decedat

Duminica, 20 Iunie 2021, ora 09:121905 citiri
O camioneta a intrat in oameni la o parada gay in Statele Unite. O persoana a decedat
Nu este clar daca a fost un atac deliberat FOTO Updatenews.com

Soferul unei camionete a lovit sambata mai multe persoane adunate la o parada gay in Statele Unite, omorand cel putin un barbat, a anuntat presa americana preluata de AFP si DPA.

Incidentul, despre care inca nu este clar daca a fost un atac deliberat, a avut loc la inceputul paradei LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer) din orasul Wilton Manors (Florida, sud-est), in apropiere de Fort Lauderdale. Soferul furgonetei a fost arestat.

Vehiculul se aliniase cu carele alegorice participante la parada, dar a accelerat si a lovit mai multe persoane, a relatat Local 10 News.

Cel putin doi barbati au fost loviti de vehicul, iar unul dintre ei a murit, a declarat pentru aceasta sursa primarul din Fort Lauderdale, Dean Trantalis, care a participat la parada.

El a spus ca duba a tintit de fapt masina congresmanei democrate Debbie Wasserman Schultz, care se afla intr-o masina decapotabila, dar a ratat-o la limita.

''Este un atac terorist asupra comunitatii LGBT'', a declarat Trantalis. ''Exact asta este. Nu a fost chiar un accident. A fost deliberat, a fost premeditat si a fost indreptat impotriva unei anumite persoane. Din fericire, au ratat acea persoana, dar din pacate au lovit alte doua persoane''.