Puterile G7 au lansat un plan de infrastructura pentru a rivaliza cu China. "Nu este vorba de a determina tarile sa aleaga"

Sambata, 12 Iunie 2021, ora 17:063986 citiri
Puterile G7 au lansat un plan de infrastructura pentru a rivaliza cu China. "Nu este vorba de a determina tarile sa aleaga"
Summit-ul G7 are loc in Marea Britanie FOTO Facebook/ Emmanuel Macron

G7 a lansat sambata, 12 iunie, un plan mondial complex de infrastructura pentru tarile defavorizate. Initiativa i-a apartinut presedintelui american Joe Biden, cu scopul de a face concurenta initiativelor chineze, informeaza AFP.

Acest proiect de mare anvergura numit "Build Back Better World" ar trebui sa ajute aceste tari sa-si revina dupa pandemie, axandu-se pe climat, sanatate, digital si lupta contra inegalitatilor, anunta Casa Alba intr-un comunicat.

Administratia americana estimeaza ca sute de miliarde de dolari vor putea fi mobilizati, in special datorita sectorului privat.

"Nu este vorba de a determina tarile sa aleaga intre SUA si China. Este vorba de a le propune o alta viziune si o alta abordare", a asigurat un inalt responsabil american.

Reuniti pana duminica la Carbis Bay, in sud-vestul Angliei, sefii de state si guverne din Germania, Franta, Italia, Marea Britanie, Canada, Japonia si Statele Unite se straduiesc sa-si arate bunele intentii, chiar daca tensiunile din jurul Irlandei de Nord au alterat atmosfera.