Fumatul, interzis complet in spatiile publice din Galicia, Spania, de frica raspandirii coronavirusului

Joi, 13 August 2020, ora 14:21
2215 citiri
Fumatul, interzis complet in spatiile publice din Galicia, Spania, de frica raspandirii coronavirusului
Foto: Pixabay

Regiunea Galicia din Spania a interzis fumatul in spatiile publice pe fondul ingrijorarilor cu privire la transmiterea coronavirusului. Africa de Sud a interzis chiar si comercializarea tutunului, inca de la finalul lunii martie, din aceleasi motive.

Autoritatile locale din Galicia, Spania, au anuntat o interdictie generala asupra fumatului public - pe strada si in localuri, restaurante sau baruri - in cazul in care distantarea fizica nu este posibila. Regiunea din nord-vestul Spaniei este prima care introduce o astfel de masura, dar si alte zone sunt pe punctul de a o face, informeaza BBC.

Decizia vine in contextul in care Spania se confrunta, din nou, cu cea mai mare rata de infectare cu coronavirus din vestul Europei. Numarul cazurilor zilnice a crescut de la mai putin de 150, in iunie, pana la 1500, in august.

Miercuri, au fost inregistrate 1690 de cazuri noi.

Interdictia fumatului public in Galicia a fost anuntata intr-o conferinta de presa, miercuri, dupa ce expertii au recomandat aceasta masura guvernului regional.

Masura este sustinuta si de ministerul national al sanatatii, care a publicat luna trecuta o cercetare in care este demonstrata legatura cauzala dintre fumat si cresterea riscului de infectare.

Cercetatorii au aratat ca fumatorii se expun unor riscuri mai mari pentru ca nu poarta masti, iar atingerea tigaretei cu mana murdara, precum si suflarea fumului maresc sansele de a contacta sau raspandi virusul.

Masuri similare au fost impuse si in alte tari, precum in Africa de Sud, unde comercializarea tutunului a fost interzisa inca de la finalul lunii martie.

Decizia a fost justificata de sfaturile expertilor si ale OMS.

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#coronavirus, #pandemie, #fumat, #Spania, #Africa de Sud, #riscuri, #infectare, #raspandire , #Africa