Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Coreea de Nord
A   A   A

Frenezie pe strazile din Coreea de Nord: "Moarte imperialistilor americani!"

Frenezie pe strazile din Coreea de Nord: "Moarte imperialistilor americani!"
Foto: asiaone.com
Mii de nord-coreeni au participat, vineri, la un miting de proportii in centrul Phenianului, cu scopul de a-si arata sprijinul pentru un eventual atac asupra Statelor Unite.

Mii de soldati si studenti s-au adunat in centrul Phenianului pentru a-si sustine liderul, Kim Jong-un, care a cerut Armatei sa pregateasca rachetele. Mesaje precum "Moarte imperialistilor americani" si "Sa distrugem agresorii americani" au fost scandate de multimea care a marsaluit prin Piata Kim Ir Sen din centrul orasului Phenian, relateaza Washington Post. Mitingul a durat aproximativ o ora si jumatate.

Coreea de Nord pregateste rachetele sa "regleze conturile" cu SUA (Video)

Liderul nord-coreean a ordonat Armatei, vineri, sa pregateasca rachete in vederea unui posibil atac asupra bazelor militare din SUA si tara vecina, dupa ce doua bombardiere americane au survolat deasupra Coreei de Sud, a anuntat agentia de stat KCNA.
In plus, Kim Jong-un a afirmat ca a venit timpul pentru a "regla conturile" cu oficialii de la Washington, dupa ce a taiat linia telefonica de urgenta intre armatele celor trei tari, sustinand ca "oricand poate porni un razboi".

Coreea de Nord, gata de razboi cu SUA si Coreea de Sud. A taiat comunicatiile militare cu Seulul

Conflictul a izbucnit in luna februarie, cand ONU a sanctionat Coreea de Nord din cauza unui test nuclear. De atunci, autoritatile de la Phenian au pornit o serie de amenintari cu atacuri nucleare ce vizeaza Coreea de Sud, cat si baze militare ale SUA. In urma acestor avertismente, Coreea de Sud si oficialii de la Washington au semnat un pact militar care prevede ajutor reciproc in cazul unui conflict.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 29 Martie 2013, ora 21:13
 Autor:Diana Toea

 Articol citit de 1878 ori

Citeste si: