Franța va testa taxiuri zburătoare. Vor fi puse în funcțiune până la Jocurile Olimpice din 2024 VIDEO

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 07:571782 citiri
Franța va testa taxiuri zburătoare. Vor fi puse în funcțiune până la Jocurile Olimpice din 2024 VIDEO
Taxiurile zburătoare vor fi testate în apropierea Parisului FOTO Captură Video Twitter/ CNET

Franţa vrea să stabilească două rute de zbor pentru taxiuri electrice zburătoare în apropierea capitalei, până la Jocurile Olimpice de vară din 2024.

În lunile care urmează, Franţa va începe să testeze taxiuri zburătoare în apropierea Parisului. Autorităţile vor ca, în urma testelor, să se creeze două rute. Una dintre acestea va lega aeroportul Le Bourget de Paris-Charles de Gaulle, iar cealaltă va face legătura între două suburbii din sud-vestul capitalei.

Scopul final este ca taxiurile zburătoare să fie puse în funcţiune până la Jocurile Olimpice de vară din 2024.

Mai multe companii care dezvoltă eVTOL-ului (vehicule zburătoare electrice cu decolare şi aterizare verticală) vor participa la proiect. Printre acestea se numără Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace Group, Lilium şi Joby Aviation.

Una dintre zonele de aterizare/decolare, de la Pontoise-Cormeilles-en-Vexin, a fost deja amenajată pentru testele care vor urma.

Testele vor urmări mai multe aspecte ale zborurilor cu eVTOL-uluri, precum nivelul de zgomot şi vibraţii, integrarea în siguranţă cu traficul aerian convenţional, alimentarea bateriilor şi mentenanţa.

Sursa:NEWS.RO
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii