Franța. Guvernul blocheză creșterea tarifului la gaze pentru întreg anul viitor

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 14:411499 citiri
Franța. Guvernul blocheză creșterea tarifului la gaze pentru întreg anul viitor
Premierul Franței, Jean Castex/ FOTO: gouvernement.fr

Guvernul de la Paris a blocat creșterea prețului la gaze în 2022 și a decis ca fiecare francez care câștigă sub 2.000 de euro pe lună să primească o indemnizație de sprijin pentru plata facturilor.


În urmă cu trei săptămâni, premierul Jean Castex anunța înghețarea prețului la gaze până în aprilie și limitarea următoarei majorări a prețului la electricitate la 4% în loc de 12%, pentru a ajuta populația să facă față creșterii tarifelor la energie pe piața mondială. Joi seară, pe 21 octombrie, șeful guvernului francez a venit cu noi veşti. Prețul gazelor nu va mai crește deloc întregul an 2022, iar pentru compensarea efectelor inflației, una dintre cauzele fiind explozia prețurilor la benzină și motorină, statul va acorda un ajutor lunar.

„Am decis să acordăm o indemnizație de 100 de euro lunar tuturor francezilor care câștigă sub 2.000 de euro net pe lună. De ce 2.000 de euro? Pentru că acesta este considerat salariul mediu. Oamenii nu trebuie să facă niciun demers, banii vor intra automat începând din decembrie. Va fi o indemnizație individuală, nu acordată pe gospodărie și de ea urmează să beneficieze 38 de milioane de francezi: salariați, pensionari, șomeri, cei care desfășoară activități independente, agricultori“, a precizat premierul Jean Castex.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News