Fotografia zilei: O imbratisare asteptata 1.000 de ani

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 11:12
15038 citiri
Fotografia zilei: O imbratisare asteptata 1.000 de ani
Foto: Captura video YouTube/Russia Today

Papa Francisc si patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, s-au imbratisat si sarutat vineri, in deschiderea intalnirii istorice din Cuba, prima intre liderii acestor biserici dupa schisma crestinilor din Rasarit si Occident, din urma cu aproape o mie de ani.

Cei doi s-au sarutat de trei ori pe obraji, s-au imbratisat, si-au zambit si au avut o intalnire privata, care a durat circa doua ore.

Foto: Captura YouTube/Russia Today

Aceasta s-a desfasurat in incinta aeroportului din Havana, in prezenta Mitropolitului Hilarion, consilierul pentru Relatii Externe al Patriarhiei de la Moscova, a cardinalului Kurt Koch, presedintele Consiliului pontifical pentru Unitatea crestinilor, si a interpretilor.

Intalnire istorica, dupa aproape un mileniu: Papa Francisc si patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, fata in fata

A urmat o declaratie comuna, in care se pledeaza pentru coexistenta in pace si comuniune a membrilor celor doua comunitati crestine, prezentandu-se si cateva prioritati comune, cum ar fi incetarea conflictului separatist din estul Ucrainei si a persecutiilor care vizeaza crestinii in Orientul Mijlociu.

Papa Francisc si Patriarhul Kirill - mesajele dupa intalnirea istorica de la Havana

"Am avut o discutie deschisa, fiind constienti pe deplin de responsabilitatea pe care o avem pentru viitorul crestinismului si al civilizatiei umane", a declarat patriarhul Kirill dupa intrevedere.

Foto: captura YouTube/Russia Today

"In sfarsit, ne intalnim! Suntem frati", a declarat papa Francisc la intalnirea cu patriarhul, completand: "Este foarte clar ca aceasta este vointa lui Dumnezeu".

Foto: captura YouTube/wochit News

Inainte de intalnire, liderul de la Vatican a scris pe Twitter: "Azi e o zi de gratie. Intalnirea cu patriarhul Kirill este un dar de la Dumnezeu. Rugati-va pentru noi".

Intrevederea dintre suveranul pontif si patriarhul rus are loc la o saptamana de cand a fost anuntata. Negocierile care au facut ca aceasta sa aiba loc au durat insa mult mai mult, desfasurandu-se in spatele usilor inchise.

Relatiile Bisericii Catolice cu Rusia au fost marcate de tensiuni din cauza Bisericilor greco-catolice, care au ritualuri liturgice similare cu cele ortodoxe, dar sunt subordonate ierarhic Vaticanului. Clerici ortodocsi rusi au acuzat de multe ori Vaticanul ca foloseste aceste biserici in scop misionar.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Papa Francisc imbratisat sarutat patriarh rus, #papa patriarh intalnire poze, #papa patriarh sarutat imbratisat , #Papa