Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

FOTO Coreea de Nord si-a creat propria versiune a tancului rusesc T-14 Armata

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 17:33
8495 citiri
FOTO Coreea de Nord si-a creat propria versiune a tancului rusesc T-14 Armata
Foto/Twitter

Armata nord-coreeana a expus sambata, in timpul paradei militare desfasurate la Phenian, pe langa cea mai noua racheta balistica intercontinentala, prototipuri ale unui nou tanc principal de lupta care pare similar, cel putin vizual, cu tancuri mai moderne, cum ar fi tancul rusesc T-14 Armata si tancul chinezesc Type 99 (cunoscut si ca ZTZ-99), scrie publicatia DefenseRomania.ro.

La parada care a marcat implinirea a 75 de ani de la infiintarea Partidului Muncitoresc, Coreea de Nord a dezvaluit o versiune a celui mai nou tanc principal de lupta, a carui denumire oficiala, pana la acesta ora, nu este cunoscuta.

Potrivit analistii OSINT care se ocupa de sectiunea The War Zone a publicatiei The Drive, tancul prezentat de sambata, in timpul paradei militare desfasurate la Phenian, parea similar, cel putin vizual, cu tancuri mai moderne, cum ar fi tancul rusesc T-14 Armata si tancul chinezesc Type 99 (cunoscut si ca ZTZ-99), desi caracteristicile sale tehnice nu sunt cunoscute.

Practic nu exista nicio informatie oficiala despre acest tanc pana sa fie prezentat la parada militara din 10 octombrie 2020, dar cu aceasta ocaziei, analistii OSINT au observat o serie de detalii cheie. Tancul prezentat de armata nord-coreeana este mai lung decat celelalte modele de tancuri din Coreea de Nord, inclusiv fata de tancul Songun-ho - care a fost prezentat oficial in anul 2010 in cadrul unei parade militare.

Potrivit sursei citate, un raport al armatei SUA din 2015 cu privire la starea armatei nord coreene descrie tancul prezentat recent ca fiind cunoscut sub numele de Songun-915. Acesta ar fi rezultatul unui mix intre tehnologiile existente pe tancurile T-62, T-72, T-80 si T-90 si tancul principal de lupta Type 88 produs de China.

Cu toate acestea, in ciuda actualizarilor pe care Coreea de Nord le-a facut acestui tanc, este in mod clar un design care se apropie destul de mult de T-14 Armata. Inclusiv prezenta gratarelor anti-RPG, montate pe ambele parti din spatele corpului tancului, arata ca noul tanc al armatei nord-coreene seamana destul de bine cu tancul rusesc T-14 Armata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, șef de ceremonii la un exercițiu nuclear. ”Marea sa satisfacţie privind rezultatul”
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, șef de ceremonii la un exercițiu nuclear. ”Marea sa satisfacţie privind rezultatul”
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat primul exerciţiu militar de simulare a "activării nucleare" a ţării. Evenimentul a servit drept ripostă la exerciţiile aeriene...
Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Oficialii germani au declarat luni, 22 aprilie, că trei cetățeni germani au fost arestaţi sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze pentru a le facilita accesul la...
#Coreea de Nord, #armata, #tancuri, #Kim Jong Un, #Asia, #international , #Coreea