Fostul sef FBI i-a cerut explicit procurorului general sa nu-l lase singur cu Trump

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 15:19
5222 citiri
Fostul sef FBI i-a cerut explicit procurorului general sa nu-l lase singur cu Trump
Foto: Twitter/President Trump

La doar o zi dupa ce presedintele american i-a cerut directorului demis al Birorului Federal de Investigatii (FBI) sa puna capat unei anchete care-l viza pe consilierul pentru securitate nationala de la Casa Alba, James Comey l-a confruntat pe procurorul general, Jeff Sessions, si i-a cerut sa nu-l mai lase singur in aceeasi incapere cu Donald Trump.

James Comey credea ca Jeff Sessions ar trebui sa protejeze FBI de orice influenta exercitata de la Casa Alba, relateaza New York Times.

In urma intalnirii cu presedintele american, directorul demis al FBI a simtit nevoia sa-i spuna in privat sefului Departamentului de Justitie ca a avut o discutie extrem de nepotrivita cu Trump.

Insa Sessions nu a putut sa-i garanteze ca presedintele nu va vrea sa comunice din nou de unul singur cu el.

Directorul FBI nu i-a marturisit procurorului general ce l-a alarmat in discutia purtata in Biroul Oval cu presedintele si nu a spus nimic despre cererea lui Trump de a renunta la ancheta care-l viza pe consilierul pentru securitate nationala de la Casa Alba, Michael Flynn.

Comey deja povestise unui numar de prieteni apropiati despre discutia nepotrivita purtata cu presedintele republican, inainte ca aceasta din urma sa-l concedieze de la conducerea FBI.

Presa americana asteapta cu nerabdare audierea lui James Comey in fata Comisiei de Informatii a Senatului, unde va discuta despre interactiunile sale cu presedintele Trump si motivatia sa pentru a pastra secreta solicitatea miliardarului republican de a renunta la investigatia care-l viza pe Flynn.

Presedintele Trump a decis ca nu va utiliza privilegiul executiv pentru a bloca audierea lui Comey.

Insa dorinta sa de a nu ramane singur in prezenta presedintelui american atrage atentia asupra lipsei de incredere pe care o avea Comey in relatie cu Trump.

James Comey credea ca presedintele republican incearca in mod intentionat sa submineze independenta FBI in investigatia cu privire la amestecarea rusilor in alegerile prezidentiale si presupusele legaturi dintre asociatii campaniei Trump si agentii Moscovei.

In schimb, fostul director al FBI a discutat de cel putin doua ori in privat cu Barack Obama.

Departamentul de Justitie a refuzat sa comenteze discutia purtata de Comey si Sessions.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#James Comey intalnire Trump, #Comey direcor demis FBI , #FBI