Fost lider KGB, invingator in "prezidentialele" din Osetia de Sud

Autor:Ana Ilie
Joi, 05 August 2021, ora 17:532990 citiri
Fost lider KGB, invingator in "prezidentialele" din Osetia de Sud

Fostul sef al KGB-ului din Osetia de Sud, Leonid Tibilov, a fost declarat invingator, luni, in alegerile prezidentiale din regiunea separatista georgiana.

Comisia electorala a regiunii separatiste pro-ruse a anuntat ca Tibilov a castigat alegerile cu 54,12% din voturile exprimate, potrivit France24.

Tibilov l-a invins pe David Sanakoyev, comisar pentru drepturile omului, care nu a reusit sa obtina decat 42,65% din voturi.

Republica georgiana, a carei independenta este recunoscuta doar de cateva tari, a organizat un scrutin prezidential in noiembrie, cand liderul opozitiei, Alla Djioyeva, l-a invins pe candidatul Kremlinului, Anatoli Bibilov.

Rezultatele votului au fost insa anulate de Curtea Suprema, care a considerat ca tabara doamnei Djioyeva a fraudat alegerile. Candidatului opozitiei i s-a interzis sa mai participe la reluarea scrutinului, insa Djioyeva a refuzat sa recunoasca decizia Curtii. Protestele ei s-au incheiat cu patrunderea politiei in sediul sau si o scurta spitalizare pentru probleme cardiace.