O femeie de 90 de ani a fost escrocata de 32 de milioane de dolari la telefon. Schema aplicata de grupul de infractori

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 11:21
4130 citiri
O femeie de 90 de ani a fost escrocata de 32 de milioane de dolari la telefon. Schema aplicata de grupul de infractori
FOTO Pixabay

O varstnica de 90 de ani, careia i s-a spus ca este victima unui furt de identitate, a fost inselata cu 90 de milioane de dolari de catre mai multi infractori care se dadeau drept oficiali de securitate publica chinezi, informeaza The Guardian.

Femeia locuieste intr-un conac de pe The Peak, cel mai luxos cartier din Hong Kong. Vara trecuta, infractorii au contactat-o prefacandu-se ca sunt oficiali de securitate publica chinezi.

Acestia i-au spus ca identitatea ei a fost folosita intr-un proces penal grav in China continentala si ca trebuie sa transfere bani din contul sau bancar in cele detinute de echipa de ancheta pentru a fi tinuti la loc sigur si examinati atent, potrivit unor surse din politie citate de South China Morning Post.

Record de furturi din auto in Prahova. Patru hoti au reusit sa "sparga" 18 masini intr-o singura noapte VIDEO

Mai mult, cateva zile mai tarziu o persoana a mers la ea acasa cu un telefon mobil dedicat si o cartela SIM pentru ca femeia sa tina legatura cu falsii agenti de securitate. Astfel, ei au convins-o sa efectueze in total 11 transferuri bancare.

In doar cinci luni, femeia le-a transferat infractorilor 32 de milioane de dolari

Cinci luni mai tarziu, varstnica a transferat infractorilor, in total, 32 de milioane dolari, cea mai mare suma furata vreodata prin intermediul unei fraude telefonice.

Politia a spus ca inselatoria nu ar fi iesit la iveala daca asistenta care avea grija de varstnica nu si-ar fi dat seama ca exista ceva suspect la mijloc.

Zeci de perchezitii DNA in mai multe judete din Moldova, inclusiv la sediul RAR Vaslui

Astfel, angajata a contactat-o pe fiica varstnicei, care a alertat apoi ofiterii de politie. Dupa o ancheta, un tanar de 19 ani a fost arestat pentru frauda si a fost eliberat pe cautiune, a mai spus politia.

Hong Kong are cei mai multi miliardari din lume

Hong Kong are una dintre cele mai mari concentratii de miliardari din lume, multi dintre ei varstnici vulnerabili in fata escrocilor.

Rapoartele despre escrocheriile telefonice au crescut cu 18% in primul trimestru al anului 2021, iar in aceasta perioada fraudatorii si-au insusit aproximativ 45 milioane de dolari. In 2020, politia a spus ca a gestionat 1.193 de cazuri de inselatorie prin telefon in care au fost sustrase in total 74 de milioane de dolari.

Anul trecut, o femeie in varsta de 65 de ani din Hong Kong a fost inselata 10 milioane de dolari printr-o schema similara, unde infractori se prefaceau a fi oficiali ai securitatii continentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Aflat în vizită oficială în Qatar, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, a fost din nou victima unui deepfake. Noua tentativă de fraudă folosește numele şi imaginea...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#hong kong, #frauda, #telefonie , #stiri internationale