"Sindromul Havana" a lovit și FBI. Fostul agent care spune că trăiește de zece ani cu simptomele generate de leziuni cerebrale

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 12:158539 citiri
"Sindromul Havana" a lovit și FBI. Fostul agent care spune că trăiește de zece ani cu simptomele generate de leziuni cerebrale
Un fost angajat are simptome ale Sindromului Havana de acum 10 ani, când a fost în misiune într-o țară de lângă Rusia FOTO Facebook/FBI

FBI promite că se va asigura că angajații săi care au simptome caracteristice Sindromului Havana vor avea acces la îngrijire medicală.

Un fost agent care se confruntă cu dureri de cap în fiecare zi a fost refuzat atunci când a cerut testare și tratament medical, potrivit unor documente obținute de NBC News.

Într-un e-mail de luna trecută, un oficial FBI i-a transmis unui fost agent care a raportat simptome caracteristice leziunilor cerebrale că „din păcate, FBI nu este autorizat să ofere sfaturi medicale și nu există programe medicale pentru actuali sau foști angajați”.

Agentul a început să sufere de migrene și amețeli de acum zece ani, după o misiune peste hotare, într-un stat din apropierea Rusiei.

Întrebat de această afirmație, FBI a confirmat, printr-un comunicat, existența e-mailului, precizând că a fost „o singură parte dintr-o conversație mai amplă, luat din context și care nu reflectă angajamentul FBI pentru susținerea personalului său, atât actual, cât și fost”.

Comunicatul este prima recunoaștere oficială de către FBI a faptului că unii dintre foștii și actualii săi angajați au simptome ale Sindromului Havana, care și-a luat numele după ce un grup de diplomați și agenți CHIA au raportat simptome în 2016, la Ambasada SUA din Cuba. Comunicatul a precizat că FBI „nu are autoritatea să furnizeze tratament medical direct, avem în prezent un proces pentru a-i îndruma pe actualii și foștii angajați către tratamentul medical interagenții și sunt disponibile opțiuni de evaluare pentru ei”.

Problema „incidentelor de sănătate anormale” (IAH), așa cum Guvernul SUA numește setul misterios de simptome care afectează în jur de 200 de foști sau actuali angajați guvernamentali, „este o prioritate de vârf pentru FBI, deoarece protecția, sănătatea și viața angajaților și colegilor noștri din guvernul federal este esențială.”

FBI a transmis personalului reguli despre cum să reacționeze în cazul în care se confruntă cu un IAH, cum să raporteze un incident de acest fel și unde pot primi evaluări medicale pentru simptome.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
flloriin
rank 2
E de la consum pe termen lung