Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Prima reactie a familiei regale din Dubai, dupa mesajul disperat al printesei Latifa: "Alteta Sa este ingrijita acasa, sustinuta de familia ei"

Sambata, 20 Februarie 2021, ora 09:03
4958 citiri
Prima reactie a familiei regale din Dubai, dupa mesajul disperat al printesei Latifa: "Alteta Sa este ingrijita acasa, sustinuta de familia ei"
Printesa Latifa a transmis o inregistrare in care a spus ca este tinuta ostatica FOTO BBC

Familia regala din Dubai a reactionat dupa ce BBC a obtinut filmulete in care printesa Latifa acuza faptul ca este tinuta ostatica inca din 2018, de cand a incercat sa fuga din tara. Familia regala sustine ca printesa primeste "ingrijiri acasa".

"Starea ei continua sa se imbunatateasca si speram ca va reveni la viata publica la momentul potrivit", se arata intr-o declaratie a familiei regale.

"Ca raspuns la informatiile din mass-media referitoare la Sheikha Latifa, vrem sa multumim celor care si-au exprimat ingrijorarea pentru bunastarea ei, in ciuda stirilor care, cu siguranta, nu reflecta pozitia reala. Familia ei a confirmat ca Alteta Sa este ingrijita acasa, sustinuta de familia ei si de profesionisti din domeniul medical", se arata in declaratia trimisa prin intermediul ambasadei Emiratelor Arabe Unite de la Londra.

In filmuletele inregistrate in secret, printesa a spus ca se teme pentru viata ei.

Filmarile au determinat apeluri globale pentru o investigatie ONU. Agentia ONU pentru drepturile omului a cerut Emiratelor Arabe Unite sa furnizeze dovezi ca printesa este inca in viata.

Seful Human Rights Watch, Kenneth Roth, a descris declaratia familiei ca fiind "o acoperire" si a spus ca nimeni nu va crede familia regala pana cand Latifa nu va avea "libertatea de a vorbi".

Marti, printesa Latifa, fiica emirului Dubaiului, a declarat ca este retinuta "ostatica" si ca se teme pentru viata sa.

"Sunt intr-o vila. Sunt tinuta ostatica, iar aceasta vila a fost transformata in inchisoare", declara printesa, in varsta de 35 de ani, in aceasta inregistrare video cu telefonul mobil, in toaleta, pentru ca"este singura incapere cu usa pe care o pot incuia".

"Toate ferestrele au fost inchise (...). Sunt cinci politisti afara si doua politiste inauntru", adauga fiica lui Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

In 2018, Latifa al-Maktoum anunta intr-o inregistrare video difuzata pe YouTube ca vrea sa fuga din tara.

Abia retinandu-si lacrimile, ea spunea ca a fost "torturata" si "incarcerata timp de trei ani" de catre tatal sau, in urma unei prime tentative de evadare, pe cand era doar o adolescenta, in 2002.

Aceasta inregistrare video a fost publicata dupa esecul tentativei, la bordul unui velier, imobilizat de catre Marina indiana.

Printesa nu s-a mai manifestat in mod public de atunci.

Potrivit BBC, ea spune in inregistrarile sale video ca a fost drogata pe velier si ca s-a trezit abia dupa ce s-a intors in Dubai, unde este retinuta.

Guvernul din Dubai a rupt tacerea in acest caz rocambolesc la 17 aprilie 2018 si a confirmat ca printesa a fost "adusa" familiei sale si ca este "bine".

In martie 2020, justitia britanica a stabilit ca emirul Dubaiului a comandat rapirea a doua dintre fiicele sale, Latifa si Shamsa.

La varsta de 18 ani, Shamsa a incercat sa fuga de tatal sau, in 2000, pe cand se afla intr-o vacanta in Anglia.

Potrivit versiunii lui Latifa, tanara a fost gasita la doua luni dupa ce a fugit, a fost "drogata", adusa la Dubai si "inchisa".

Justitia britanica s-a pronuntat in cadrul unei proceduri intre emirul Dubaiului si printesa Haya.

Devenita, in 2004, a sasea sotie a suveranului emiratului, Haya a creat senzatie in 2019 dupa ce a fugit la Londra impreuna cu cele doua fiice ale cuplului.

O dronă militară ar fi căzut într-o zonă izolată din Insula Mare a Brăilei. Incidentul a fost filmat VIDEO
O dronă militară ar fi căzut într-o zonă izolată din Insula Mare a Brăilei. Incidentul a fost filmat VIDEO
O operațiune de căutare ar fi fost inițiată de către Armata Română într-o zonă izolată din Insula Mare a Brăilei, după ce mai mulți localnici au reclamat zgomote ciudate și au...
Imagini cu atacul de la Moscova, filmate de atacatori, au fost difuzate de agenția de ştiri afiliată ISIS - VIDEO
Imagini cu atacul de la Moscova, filmate de atacatori, au fost difuzate de agenția de ştiri afiliată ISIS - VIDEO
Agenţia de ştiri afiliată ISIS Amaq a publicat fotografia celor patru atacatori și o filmare explicită care pretinde că înfăţişează atacul de la vineri de la o sală de concerte din...
#Dubai, #familia regala, #BBC, #filmare , #stiri internationale