Explozii in Bruxelles: Granite inchise, haos in transporturile europene

Marti, 22 Martie 2016, ora 13:37
4247 citiri
Explozii in Bruxelles: Granite inchise, haos in transporturile europene
Foto: Ziare.com

Transportul public din Bruxelles a fost complet oprit, aeroportul si principalele gari feroviare din oras au fost inchise si masurile de securitate au fost consolidate in mai multe metropole europene in urma exploziilor produse marti dimineata pe aeroportul bruxellez Zaventem si in reteaua de metrou din Bruxelles, soldate cu zeci de victime.

Autoritatile belgiene au decis sa ridice la maximum nivelul de alerta antiterorista pe tot teritoriul belgian.

LIVE Explozii in Bruxelles, la aeroport si metrou: Zeci de morti (Video)

"Intreaga noastra retea este in prezent inchisa", a indicat compania de transport public bruxelleza STIB, potrivit Agerpres.

Aeroportul international Bruxelles-Zaventem este inchis pana miercuri dimineata, la ora 07:00, a precizat Brussels Airport, in timp ce principalele gari feroviare din Bruxelles sunt inchise pana la noi dispozitii.

Reactii deplasate de la Moscova dupa exploziile din Bruxelles: Sub nasul sefului NATO sunt aruncati oameni in aer!

Zborurile dinspre si catre Bruxelles au fost suspendate. "Multe avioane au fost redirectionate spre aeroportul Charleroi" (sudul Belgiei), a indicat un purtator de cuvant al companiei ce administreaza aeroporturile din Paris.

"Ramaneti unde va aflati!", a mentionat Centrul de criza belgian, pe contul sau de Twitter.

Intreaga Europa intareste masurile de securitate. Vecinii Belgiei inchid granitele

Explozii in Bruxelles: Ciolos asigura ca in Romania lucrurile sunt sub control si ca nu exista riscuri

Atentatele au avut repercusiuni asupra altor parti ale Europei. Mai multe mari orase au decis sa-si intareasca masurile de securitate. La Paris, politia a consolidat securitatea in aeroporturi, gari si pe reteaua de transport public.

Serviciile olandeze de combatere a terorismului au anuntat inasprirea masurilor de securitate in aeroporturile din Olanda, precum si a controalelor la granita cu Belgia.

Aeroportul londonez Gatwick, precum si cele de la Frankfurt si Moscova si-a suplimentat masurile de securitate antiterorista.

Ministerul francez de Interne a decis sa desfasoare 1.600 de politisti suplimentari la granitele tarii si in mijloacele de transport.

Marturiile supravietuitorilor din Bruxelles: Am simtit explozia in tot corpul. Era sange peste tot, o scena de razboi

Granita dintre Franta si Belgia a fost inchisa dupa explozii, informeaza News.ro, citand Reuters.

Astfel, traficul feroviar si rutier dintre Franta si Belgia este intrerupt in totalitate. Totodata, trenurile Eurostar care fac legatura intre Londra si Bruxelles au fost anulate, a anuntat compania feroviara.

Doua explozii au avut loc, marti dimineata, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles si alta la statia de metrou Maelbeek.

Cel mai recent bilant oficial indica 26 de morti: 11 la aeroportul Zaventem si 15 la statia de metrou Maelbeek.

Procuratura belgiana a anuntat ca in cazul exploziilor de pe aeroport este vorba despre un atentat sinucigas.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#explozii Bruxelles atacuri teroriste live, #explozii Bruxelles trafic blocat Belgia Europa, #haos transporturi aeriene Bruxelles , #explozii Bruxelles