Detonare șocantă lângă portavionul USS Gerald Ford, 18 tone de exploziv: ”Nu ne e frică de rachetele-ucigașe ale Chinei” VIDEO

Vineri, 13 August 2021, ora 12:00
6633 citiri
Detonare șocantă lângă portavionul USS Gerald Ford, 18 tone de exploziv: ”Nu ne e frică de rachetele-ucigașe ale Chinei” VIDEO
Portavionul USS Gerald Ford lovit de unda de șoc a unei explozii uriașe FOTO: Business Insider

Statele Unite au făcut un test șocant, provocând o detonare uriașă subacvatică de 18 tone de exploziv, chiar lângă portavionul USS Gerald Ford, transmitând un mesaj clar Chinei: ”nu ne temem de rachetele-ucigașe” ale Beijing-ului.

Nava a fost testată împotriva undelor de șoc transmise de explozie, iar operațiunea Marinei SUA s-a încheiat cu succes, în largul coastelor Floridei. Oficialii americani au transmis că portavionul, care este cel mai mare din lume, nu a suferit pagube majore, doar unele minore, mai puține decât s-au așteptat experții, potrivit Business Insider.

Armata Statelor Unite a încheiat în mod remarcabil testele de impact al exploziilor asupra portavionului. Cel de-al treilea și ultimul șoc suportat de navă, cea mai nouă și mai avansată de pe glob, a fost finalizat duminică, lângă coasta Americii, după ce mai avusese alte două încercări anterioare, pe 18 iunie 2021 și 16 iulie.

În studiul efectuat în Oceanul Atlantic, s-au detonat 18 tone de exploziv – echivalentul unui cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade – sub apă, de fiecare dată alegând un loc mai aproape de navă.

Fenomenul invizibil din Oceanul Atlantic: Ar putea fi fatal vieții de pe Pământ VIDEO

”Testele au demonstrat și au dovedit echipajului efectul dramatic, nava a putut rezista șocurilor formidabile și va continua să funcționeze în condiții extreme”, a declarat Brian Metcalf, manager de program din cadrul marinei SUA.

Încercările au fost concepute pentru a verifica durabilitatea navei în condițiile unui șoc și capacitatea echipajului de a susține operațiunile, într-un teatru de luptă simulat.

Marina SUA și-a menținut supremația pe plan mondial, în fața concurenței din partea navelor din China. Un document al guvernului american din iunie 2021, arată că planurile sale de viitor sunt de a menține o floră, care să aibă între 321 și 372 de nave cu echipaj propriu.

China în alertă maximă: SUA conduc cele mai mari manevre militare din ultimii 40 de ani, în Pacific VIDEO

Începând din anul 2020, Marina Chinei avea 360 de nave, iar cea a SUA 297. Cu toate astea, americanii dispuneau de mai multe nave de mari dimensiuni, 11 portavioane față de 2 ale Beijing-ului, 92 de crucișătoare, comparativ cu 33 ale asiaticilor.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#portavion Gerard Ford SUA, #portavion american China, #portavion american Ford video, #rachete ucigase China , #Statele Unite