Detonare șocantă lângă portavionul USS Gerald Ford, 18 tone de exploziv: ”Nu ne e frică de rachetele-ucigașe ale Chinei” VIDEO

Vineri, 13 August 2021, ora 12:00 6170 citiri
Portavionul USS Gerald Ford lovit de unda de șoc a unei explozii uriașe FOTO: Business Insider

Statele Unite au făcut un test șocant, provocând o detonare uriașă subacvatică de 18 tone de exploziv, chiar lângă portavionul USS Gerald Ford, transmitând un mesaj clar Chinei: ”nu ne temem de rachetele-ucigașe” ale Beijing-ului.

Nava a fost testată împotriva undelor de șoc transmise de explozie, iar operațiunea Marinei SUA s-a încheiat cu succes, în largul coastelor Floridei. Oficialii americani au transmis că portavionul, care este cel mai mare din lume, nu a suferit pagube majore, doar unele minore, mai puține decât s-au așteptat experții, potrivit Business Insider.

Armata Statelor Unite a încheiat în mod remarcabil testele de impact al exploziilor asupra portavionului. Cel de-al treilea și ultimul șoc suportat de navă, cea mai nouă și mai avansată de pe glob, a fost finalizat duminică, lângă coasta Americii, după ce mai avusese alte două încercări anterioare, pe 18 iunie 2021 și 16 iulie.

În studiul efectuat în Oceanul Atlantic, s-au detonat 18 tone de exploziv – echivalentul unui cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade – sub apă, de fiecare dată alegând un loc mai aproape de navă.

Fenomenul invizibil din Oceanul Atlantic: Ar putea fi fatal vieții de pe Pământ VIDEO

”Testele au demonstrat și au dovedit echipajului efectul dramatic, nava a putut rezista șocurilor formidabile și va continua să funcționeze în condiții extreme”, a declarat Brian Metcalf, manager de program din cadrul marinei SUA.

Încercările au fost concepute pentru a verifica durabilitatea navei în condițiile unui șoc și capacitatea echipajului de a susține operațiunile, într-un teatru de luptă simulat.

Marina SUA și-a menținut supremația pe plan mondial, în fața concurenței din partea navelor din China. Un document al guvernului american din iunie 2021, arată că planurile sale de viitor sunt de a menține o floră, care să aibă între 321 și 372 de nave cu echipaj propriu.

China în alertă maximă: SUA conduc cele mai mari manevre militare din ultimii 40 de ani, în Pacific VIDEO

Începând din anul 2020, Marina Chinei avea 360 de nave, iar cea a SUA 297. Cu toate astea, americanii dispuneau de mai multe nave de mari dimensiuni, 11 portavioane față de 2 ale Beijing-ului, 92 de crucișătoare, comparativ cu 33 ale asiaticilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News