Momentul în care un autobuz explodează pe o stradă din Rusia. Doi oameni au murit și 17 au fost răniți VIDEO

Vineri, 13 August 2021, ora 12:094846 citiri
Momentul în care un autobuz explodează pe o stradă din Rusia. Doi oameni au murit și 17 au fost răniți VIDEO
Mai mulți pasageri au reușit să coboare din autobuz după explozie FOTO Youtube/ paradigm.

Două persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite într-o explozie - la bordul unui autobuz - la Voronej, în vestul Rusiei, au anunţat vineri autorităţile locale, care privilegiază pista unui accident, relatează AFP.

O femeie, grav rănită, a murt la puţin timp după explozie, a anunţat guvernatorul regiunii, Aleksandr Gusev.

Altă femeie a murit din cauza rănilor, după ce a fost spitalizată, a anunţat el ulterior într-un mesaj postat pe Telegram.

Mai mulţi dintre răniţi se aflau în stare gravă, din cauza unor arsuri, potrivit aceleiaşi surse.

Şoferul autobuzului a declarat postului public Rosia 24 că 35 de persoane se aflau la bordul autobuzului la momentul dramei.

Explozia a avut loc joi seara, 12 august, în timp ce vehiculul de afla într-o staţie, în apropierea unui centru comercial.

Ea a spulberat acoperişul şi gramurile, potrivit mai multor înregistrări video ale unor trecători, puse în circulaţie pe reţele de socializare şi preluate de către presa rusă.

”Explozia a fost foarte puternică, iar apoi toată lumea s-a pus pe fugă”, a declarat agenţiei ruse publice de presă RIA Novosti o martoră, Larisa, care a adăugat că ”tot drumul era acoperit de sticlă spartă”.

Comitetul rus de anchetă a anunţat că a trimis experţi de la Moscova pentru a stabili circumstanţele dramei.

O anchetă cu privire la ”prestare neadecvată de servicii” care a antrenat un ”prejudiciu grav sănătăţii oamenilor” a fost deschisă, a anunţat într-un comunicat comitetul.

”Până în prezent, nimic nu arată că ar fi vorba despre un atac terorist”, a dat asigurări viceguvernatorul regiunii, Serghei Sokolov, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax.