FOTO VIDEO Explozie puternica in sudul Libanului. "Tot satul a fost zguduit"

Marti, 22 Septembrie 2020, ora 19:04
3561 citiri
FOTO VIDEO Explozie puternica in sudul Libanului. "Tot satul a fost zguduit"
Foto: Twitter/ Faytuks News

O explozie puternica a zguduit, marti, o cladire apartinand miscarii siite libaneze Hezbollah, la marginea unui sat, in sudul Libanului, deasupra caruia se ridicau coloane de fum negru, potrivit unor surse concordante, relateaza AFP.

Un locuitor al satului Ain Qana, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de Beirut, a evocat o casa folosita ca "centru Hezbollah" si a precizat ca membri ai miscarii siite armate au incercuit sectorul.

"Tot satul a fost zguduit", a declarat el, precizand ca au avut loc pagube materiale in perimetrul exploziei.

Potrivit unor "informatii preliminare" de la surse militare, este vorba despre o "instalatie Hezbollah" in care "se afla munitie".

"O ascunzatoare de armament apartinnd Hezbollah a fost distrusa in explozie, in urma unei erori de manipulare", a declarat, de asemenea, o sursa din domeniul securitatii pentru Reuters.

"Deflgratia s-a soldat cu mai multi raniti", au declarat mai multe surse din cadrul serviciilorde Securitate, fara sa poata preciza un numar exact.

O sursa apropiata partidului proiranian a evocat un "accident" si a declarat pentru AFP ca este intr-adevar vorba despre "o instalatie Hezbollah", dar "nu despre un depozit" de armament al partidului.

Potrivit Agentiei Nationale libaneze de Informatii (ANI), explozia, "ale carei cauze sunt necunoscute, a coincis cu survolarea aviatiei inamice, care, din aceasta dimineata, nu a parasit cerul" in regiunea in care se afa Ain Qana.

ANI se refera astfel la Israel.

Nici Hezbollahul si nici Israelul - inamicul jurat al miscarii siite - nu au comentat cu privire la aceasta explozie.

In sudul Libanului - bastionul Hezbollah -, confruntari limitate au avut loc la frontiera, in ultimele luni, intre miscarea siita si vecinul israelian.

Un nume greu in viata politica sireprezentat in Guvern si Parlament, Hezbollahul este angajat militar alaturi de regimul lui Bashar al-Assad in razboiul din Siria, unde este cu regualitate tinta unor atacuri aeriene israeliene.

Zeci de morți, militari și civili, după mai multe atacuri ale armatei israeliene în Siria VIDEO
Zeci de morți, militari și civili, după mai multe atacuri ale armatei israeliene în Siria VIDEO
Atacuri lansate, vineri dimineaţă, de Israel în oraşul Alep din nordul Siriei au dus la moartea a 38 de persoane, inclusiv cinci membri ai grupării armate libaneze Hezbollah, afirmă două...
Momentul în care doi soldați ruși aflați într-o barcă sunt aruncați în aer de propria mină. Incidentul a avut loc pe Nipru VIDEO
Momentul în care doi soldați ruși aflați într-o barcă sunt aruncați în aer de propria mină. Incidentul a avut loc pe Nipru VIDEO
Pe malul stâng al Niprului, în regiunii Herson, doi soldați ruși au încercat să instaleze o mină, acțiune care a fost fatală pentru ei, informează Armata ucraineană. Se observă cum...
#explozie, #liban, #raniti, #armament, #cladire , #stiri internationale