Explozie mortala pe o ambarcatiune turistica in Bali

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 09:47 2872 citiri
Foto: PixabayFilms42

Trei persoane au murit si alte 14 au fost ranite, joi, in Indonezia, dupa ce motorul unei ambarcatiuni turistice a explodat, la scurt timp dupa ce nava parasise insula Bali.

"Explozia a avut loc dupa ce vasul a parcurs aproximativ 200 de metri" si se indrepta spre mica insula Gili Trawangan, a declarat pentru AFP Sugeng Sudardso, seful politiei din districtul Karang Asem, situat la est de Bali.

Acesta a adaugat ca o echipa de genisti a fost desfasurata la fata locului pentru a investiga cauza exploziei.

Verificari ale documentelor de identitate sunt in curs pentru a se stabili nationalitatea celor 14 raniti, care ar fi originari din Portugalia, Germania, Marea Britanie, Australia si Coreea de Sud, potrivit informatiilor preliminare ale politiei. In privinta mortilor, acestia sunt din Germania, Olanda si Indonezia.

Nava transporta 35 de pasageri, toti turisti straini, precum si patru membri ai echipajului.

Transportul naval este foarte raspandit in Indonezia, asigurand legaturile intre cele 17.000 de insule si insulite ale arhipelagului, unde accidentele soldate cu victime sunt frecvente din cauza masurilor de securitate precare si a supraaglomerarii ambarcatiunilor.

In iunie 2015, 25 de turisti au fost raniti in doua mici explozii accidentale pe un feribot cu 129 de persoane la bord care facea legatura intre insulele Bali si Lombok.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News