Un mort, patru dispăruţi şi 31 de răniţi în explozia de la uzina de tratare a deşeurilor de la Leverkusen, Germania

Marti, 27 Iulie 2021, ora 21:471961 citiri
Un mort, patru dispăruţi şi 31 de răniţi în explozia de la uzina de tratare a deşeurilor de la Leverkusen, Germania
Explozia este "de origine necunoscută", potrivit companiei FOTO Twitter/ Al Jazeera

Explozia de marţi de la Leverkusen, din vestul Germaniei, dintr-un sit de tratare a deşeurilor, s-a soldat cu un mort, patru dispăruţi şi 31 de răniţi, dintre care cinci grav, potrivit ultimului bilanţ furnizat de autorităţi, relatează AFP.


"Suntem profund bulversaţi de acest accident trafic şi de moartea unui colaborator de-ai noştri", a declarat conducerea companiei Currenta, gestionara sitului, într-un comunicat.

Operaţiunile de salvare continuă pentru a se încerca găsirea celor patru dispăruţi, adaugă societatea, care a precizat că cei 31 de răniţi sunt salariaţi ai uzinei.

Explozia care s-a produs în jurul orei locale 09.40 (07.40 GMT) este "de origine necunoscută", potrivit companiei. Situl include un centru de stocare a deşeurilor şi un incinerator, aflate în proximitatea unei zone industriale specializate în chimie.

Zgomotul exploziei a fost auzit până la 40 km distanţă, potrivit săptămânalului Spiegel. Coloana groasă de fum negru, vizibilă de la distanţă, le-a făcut pe autorităţi să lanseze un apel la oameni de a merge în locuinţe şi a stinge instalaţia de climatizare, păstrând în acelaşi timp uşile şi ferestrele închise.

"Lucrările în zona de pericol sunt în continuare în derulare. Abia după încheierea acestei etape specialiştii în incendii ai departamentului de anchete criminale vor începe să ancheteze cauza exploziei", a precizat poliţia din Koln într-un comunicat.

Mai multe porţiuni de autostradă au fost închise, înainte de a deveni din nou accesibile la sfârşitul după-amiezii.

Evenimentul a fost clasificat iniţial drept un "pericol extrem" de aplicaţia naţională de alertă în caz de catastrofe Nina.

Situl de stocare şi uzina de incinerare se află la marginea parcului industrial Chempark, care reuneşte companii din sectorul chimic, unul dintre cele mai mari parcuri de gen din Europa, la periferia Leverkusen şi a cartierului Burrig.

Comentarii
Tont-La-Vale-Troll-PeSeDeLepros
rank 1
p.s.d. ciumat rosu
Tot-la-vale
rank 5
e bine că mai reciclați știrile de dimineață