Explozie de cazuri noi de coronavirus în Coreea de Sud și Thailanda

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 09:271814 citiri
Explozie de cazuri noi de coronavirus în Coreea de Sud și Thailanda
Numărul de cazuri de COVID-19 e în creștere/ FOTO Pixabay

Cifre record ale infecției cu noul coronavirus au fost raportate miercuri în Coreea de Sud şi Thailanda. Asta în ciuda faptului că una dintre țările care au gestionat cu succes anul trecut răspândirea virusului a fost Coreea de Sud.

Autorităţile încearcă să încetinească al patrulea val de contaminări alimentat de varianta Delta a coronavirusului.

Recordul anterior a fost înregistrat pe 22 iulie, iar infecţiile se răspândesc rapid dincolo de capitala Seul şi regiunile din jur, unde sunt impuse unele dintre cele mai severe măsuri privind distanţarea socială.

Peste 33% din totalul cazurilor, descoperite în afara Capitalei

Peste 33% din totalul cazurilor înregistrate pentru ultimele 24 de ore au fost descoperite în afara capitalei. Acesta este cel mai mare număr de contaminări înregistrat în afara zonei metropolitane Seul. Este prima dată când numărul depăşeşte 600 de când primul val de Covid-19 a avut drept focar, anul trecut, o biserică din sud-estul oraşului Daegu.

Marţi au fost impuse noi restricţii, în vigoare timp de două săptămâni. În zona Seul, aflată în nivelul 4, sunt interzise adunările mai mari de două persoane după ora 18.00.

Coreea de Sud a înregistrat, de la începutul pandemiei, aproximativ 195.000 de cazuri şi mai mult de 2.000 de decese asociate.

Şi Thailanda a raportat miercuri cifre record de contaminare, cu 16.533 de cazuri, aducând totalul la 543.361. Bilanţul deceselor asociate este de peste 4.300.

La nivel mondial, de la descoperirea coronavirusului SARS-CoV-2 la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 195 de milioane de contaminări şi mai mult de 4,1 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.