Expertul american Anthony Fauci, despre criza COVID: "Intr-o perioada de patru luni a devastat intreaga lume. Si nu s-a terminat"

Miercuri, 10 Iunie 2020, ora 09:59
6153 citiri
Expertul american Anthony Fauci, despre criza COVID: "Intr-o perioada de patru luni a devastat intreaga lume. Si nu s-a terminat"
FOTO: Pixabay

Expertul american Anthony Fauci, directorul Institului National de Boli Infectioase care consiliaza Casa Alba in criza sanitara provocata de noul coronavirus, avertizeaza ca pandemia este departe de a se incheia si spune ca este "cel mai urat cosmar" al lui.

Potrivit The Guardian, la o conferinta a Biotechnology Innovation Organization, Fauci a spus: "Intr-o perioada de patru luni a devastat intreaga lume. Si nu s-a terminat. Sunt milioane si milioane de infectii in lume si este condensata intr-un foarte scurt interval de timp".

Fauci a afirmat ca stia ca o astfel de epidemie va avea loc, dar a fost surprins de "cat de rapid a pus stapanire pe planeta".

Expertul a mai declarat ca pandemia de acum difera cu mult de alte crize sanitare recente, inclusiv Ebola si HIV.

De la inceputul epidemiei, Statele Unite au inregistrat peste 1,97 milioane de cazuri (aproximativ o treime din totalul mondial) si mai mult de 112.000 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au inmultit in ultimele zile in California si in partea de sud-vest a Statelor Unite, astfel ca autoritatile din statul Arizona au fost determinate sa reactiveze planul de urgenta pentru institutiile medicale, iar cele din California sa plaseze mai multe districte pe o lista de supraveghere.

Peste 18 milioane dintre cei 39 de milioane de rezidenti ai Californiei traiesc in districtele incluse in lista, intre care Los Angeles, Santa Clara si Fresno, potrivit Reuters.

Cresterea numarului de contaminari va complica repornirea economiei americane, autoritatile gasindu-se in postura de a reimpune restrictii prin care sa incerce incetinirea raspandirii bolii.

Statul New Jersey, unul dintre cele mai afectate, cu peste 12.000 de decese atribuite Covid-19, a ridicat marti ordinul de izolare.

Arizona a fost unul dintre primele state care a repornit economia la jumatatea lunii mai si, de atunci, numarul cazurilor a crescut cu 115%. Autoritatile sanitare au spus ca este necesar un nou ordin de izolare a populatiei.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#coronavirus, #anthony fauci, #covid , #Casa Alba