Verdict alarmant al experților americani: Armata SUA poate pierde un război cu China sau Rusia

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 13:455677 citiri
Verdict alarmant al experților americani: Armata SUA poate pierde un război cu China sau Rusia
John Smith șeful Comitetului de Apărare din Camera Reprezentanților FOTO:

Creșterea dotării armatelor Moscovei și Beijing-ului din ultimii ani constituie motive de îngrijorare din partea Statelor Unite, iar experții americani din domeniu au afirmat recent că Forțele militare ale SUA pot pierde un război cu China sau Rusia, datorită unui buget al Pentagonului insuficient.

Solicitarea privind cheltuielile alocate armatei Statelor Unite de către administrația Biden pentru anul 2022 implică un risc mare pe termen scurt, în schimbul finanțării pe o perioadă mai lungă, au declarat membrii Comitetului pentru Apărare din Camera Reprezentanților, în frunte cu Adam Smith, șeful acestui organism, potrivit Roll Call.

Experții militari americani afirmă că resursele insuficiente privind cheltuielile de securitate națională ale SUA ar putea să nu descurajeze ambițiile regionale ale Chinei și Rusiei. Ele ar putea escalada un conflict cu Washington-ul, ținând cont de faptul că armata americană nu ar fi suficient de dotată.

Rusia și China, mutare pe plan global: Suntem cea mai puternică alianță, mai tare decât NATO și Pactul de la Varșovia

Liderii Pentagonului, Lloyd Austin, Secretarul Apărării și Mark Milley, șeful Statului Major al armatei, au descris solicitarea Pentagonului de 715 miliarde de dolari (pentru anul 2022), ca va influența viitorul.

Șeful armatei SUA avertizează Rusia: Ne pregătim pentru un mare război

”În absența unor schimbări semnificative ale structurii actuale a Forțelor militare ale SUA, investiții considerabile în tehnologii emergente, armata Statelor Unite ar putea pierde un război împotriva unor mari puteri, precum China sau Rusia”, a declarat Stacie Pettyjohn, directorul Programului de Apărare din cadrul Centrului New American Security.

Expertul susține că SUA trebuie să dezvolte rachetele cu rază lungă de acțiune, dar și în dotările navelor și avioanele de generația a cincea. ”Nu descurajați războaiele sperând că aveți capacitatea de a opri adversarii, de fapt trebuie să avem forțe care să împiedice țări, precum China sau Rusia, să-și atingă obiectivele”, a spus Pettyjohn.

Comentarii