Ilustru om de știință evreu atacat la Moscova. Cine a fost agresorul rasist ce a strigat lozinci despre un dictator notoriu

Joi, 12 August 2021, ora 05:143393 citiri
Ilustru om de știință evreu atacat la Moscova. Cine a fost agresorul rasist ce a strigat lozinci despre un dictator notoriu
Vladimir Tselin, ilustru cercetător evreu agresat la Moscova FOTO: MK

Un om de știință evreu proeminent, în vârstă de 82 de ani, a fost agresat într-un autobuz din Moscova de un atacator mult mai tânăr, care a avut o reacție rasistă foarte dură. Acesta a strigat că ”Hitler ar fi trebuit să termine treaba, așa că o voi face eu pentru el”, făcând aluzie la Holocaustul produs de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În general, atacurile fizice asupra evreilor sunt rare în Rusia, unde autoritățile au adoptat o poziție aspră cu privire la astfel de infracțiuni, afirmă Jerusalem Post.

Tânărul a început să-l lovească pe Vladimir Tselin, un cercetător celebru, care a lucrat la programul spațial rusesc, la scurt timp după ce bătrânul s-a urcat în autobuz, în drumul său spre serviciu.

Strigând lozinci despre evrei și Hitler, bărbatul l-a urmat pe Tselin în afara autobuzului, după ce acesta a coborât pentru a scăpa de agresor.

Putin își arată mușchii în Orientul Mijlociu. Noul lider al Israelului, poziție surprinzătoare față de președintele Rusiei

Nimeni din autobuz sau de pe stradă nu a intervenit, pentru a-l apăra pe bătrân. Tselin a declarat în presa rusă că este de părere că atacul a fost nelegiuire ”bazată pe ură și motive etnice”.

Cunoscutul cercetător evreu a raportat incidentul petrecut la Moscova, poliției locale. El a solicitat, de asemenea, medicilor un tratament pentru rănile ușoare suferite în urma agresiunii. Autoritățile ruse îl caută pe faptaș.

Uniunea Sovietică a pierdut Războiul Rece. Rusia ar putea să câștige noua luptă cu SUA, susține un analist