Sotia celebrului 'El Chapo' a fost arestata in Statele Unite. Cine este tanara careia traficantul de droguri putea sa-i fie tata

Autor: C.V.
Marti, 23 Februarie 2021, ora 09:16
4764 citiri
Sotia celebrului 'El Chapo' a fost arestata in Statele Unite. Cine este tanara careia traficantul de droguri putea sa-i fie tata
Emma Coronel Aispuro, sotia lui \'El Chapo\' FOTO Instagram

Emma Coronel Aispuro, sotia in varsta de 31 de ani a narcotraficantului mexican Joaquin 'El Chapo' Guzman, a fost arestata luni in zona unui aeroport de langa Washington DC, au transmis autoritatile federale, citeza NBC News.

Ea este acuzata ca a conspirat pentru a ajuta la distribuirea de cocaina, metamfetamina, heroina si marijuana pe teritoriul Statelor Unite.

Coronel Aispuro a fost preluata in custodia Dulles International Airport (Virginia), a fost precizat intr-un comunicat al Departamentului de Justitie.

Aispuro are dubla cetatenie

Ea este cetatean mexican si american si, aparent, l-a ajutat pe Guzman sa scape dintr-o inchisoare de maxima siguranta din Mexic, in 2015. Dupa ce el a fost prins, ea ar fi pus la cale o alta evadare din aceeasi unitate, doi ani mai tarziu, au spus autoritatile.

Guzman, in varsta de 63 de ani, a fost condamnat in 2019 la inchisoare pe viata, plus 30 de ani, pentru zece capete de acuzare, inclusiv distribuire de tone de cocaina in Statele Unite.

In documentele dezvaluite luni, autoritatile au spus ca tatal ei a fost membru al cartelului Sinaloa, organizatie condusa de Guzman timp de aproximativ trei decenii inainte ca el sa fie extradat SUA in 2017.

Coronel Aispuro si Guzman s-au intalnit in 2007 si s-au casatorit cand ea era inca adolescenta, arata documentele, potrivit carora femeia cunostea transporturile masive de droguri ale cartelului si "intelegea ca veniturile din droguri pe care le controla derivau din aceste livrari".

Documentele citeaza pe surse peste 100 de actuali si fosti membri ai cartelului Sinaloa, precum si interceptari.

Sotia l-ar fi ajutat pe El Chapo sa scape din inchisoare

Se pare ca femeia a transmis pentru Guzman si mesaje legate de cartel, in perioada cand el se afla in inchisoare in Mexic, astfel ca este acuzata ca a fost mesager intre sotul ei si asociatii cartelului.

Potrivit unui martor cooperant, fost membru al cartelului, Coronel Aispuro a ajutat la organizarea constructiei unui tunel sub inchisoarea Altiplano, care avea ventilatie, trepte si o motocicleta pe sine. Fostul membru al cartelului a participat de asemenea la complotul care a fost dus la capat cu succes, pe 11 iulie 2015.

Dupa ce Guzman a fost prins sase luni mai tarziu si trimis inapoi la Altiplano, Coronel Aispuro l-ar fi platit cu 1 milion de dolari pe fostul membru al cartelului sa ajute la organizarea unei alte evadari.

Cand Guzman a fost mutat la o alta inchisoare, ea i-ar fi spus ca a mituit cu 2 milioane de dolari un oficial mexican din sistemul penitenciar pentru a-l transfera inapoi la Altiplano.

Un avocat al lui Coronel Aispuro, Jeffrey Lichtman, a confirmat ca o reprezinta, insa nu a comentat cu privire la acuzatii.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e ”ispita” cu care s-a afișat milionarul Arpad Paszkany, la puțin timp după divorț. Diferența de vârstă dintre cei doi FOTO
Cine e ”ispita” cu care s-a afișat milionarul Arpad Paszkany, la puțin timp după divorț. Diferența de vârstă dintre cei doi FOTO
Milionarul Arpad Paszkany (52 de ani), fost patron la echipa de fotbal CFR Cluj, este într-o nouă relație, după ce a divorțat de femeia cu 20 de ani mai tânără cu care s-a căsătorit în...
Un adolescent a ajuns în arest, după ce a tras mai multe focuri de armă către un autoturism și a agresat o persoană
Un adolescent a ajuns în arest, după ce a tras mai multe focuri de armă către un autoturism și a agresat o persoană
Un adolescent de 16 ani din judeţul Maramureş a fost arestat preventiv după ce, alături de alţi trei tineri, ar fi tras mai multe focuri cu un pistol de tip airsoft asupra unui autoturism,...
#El Chapo baron droguri, #sotie, #arest, #traficant , #stiri internationale